Youtube geliri, asgari ücrete denk

Samsunlu Nuran Bilik, Youtube'da yemek tarifleri yaparak aylık asgari ücret kadar para kazanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'da yaşayan evli ve bir çocuk annesi Nuran Bilik (31), video paylaşım sitesi Youtube kanalında her gün kendi yemek programını yayınlayarak 100 bin takipçi sayısına ulaştı. Bilik, videolarındaki reklam gelirlerinden aylık asgari ücrete denk bir ücret kazandığını belirterek, aile bütçesine katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Özel sektörde bir süre çalıştıktan sonra kızının doğumu ile birlikte işini bırakan ev kadını Nuran Bilik, 2014 yılında Youtube üzerinden 'Bilik Ailesi' adında kanal açıp video paylaşmaya başladı. 1.5 yıl önce videoların izlenme sayısının artması üzerine Bilik, kanalında yemek tarifi programı yayınlamaya karar verdi. Nuran Bilik, yemek programını yayınlayarak 100 bin takipçi sayısına ulaştı. Bilik, videolarına aldığı reklamların geliriyle aylık asgari ücrete denk para kazanmaya başladı.

Her gün, evde bulanabilecek basit malzemelerle yemek yaptığını anlatan Nuran Bilik, çalışmasını görüntüleyip, montajını da yaparak kanalında paylaştığını söyledi. (SAMSUN/DHA)