Asansör boşluğuna düşen 9 aylık bebek hayatını kaybetti

Esenyurt'ta annesinin asansöre bindirmeye çalıştığı Muhammed bebek, asansörün bilinmeyen bir nedenle hareket etmesi sonucu 3 kat aşağı düştü. Bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 25 Kasım günü asansör boşluğuna düşen 9 aylık bebek hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Muhammed bebeğin cenazesi ailesine teslim edildi.

Esenyurt'ta bulunan bir sitede oturan Alfiye Şayahmetova, apartmanın eksi birinci katından yukarı çıkmak için 3 çocuğunu asansöre bindirdi. Önce Azamat  (10) ile Salma'yı (5) daha sonra da 9 aylık Muhammed’in bulunduğu puseti de asansör kabinine koydu. Bu sırada çocukların bulunduğu asansör henüz bilinmeyen bir nedenle hareket etti. Muhammed’in bulunduğu bebek arabası duvar ile asansör kabini arasında sıkıştı. Kırılan bebek arabasından düşen Muhammed eksi dördüncü katın zeminine düştü.

Ağır yaralanan Muhammed sitenin hemen karşısında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Anne Şayahmetova’nın yakını olan kadın olay anını şu sözlerle anlattı: “Asansör bir anda yukarı çıkmış hızlı bir şekilde. Yukarı çıkınca asansör çocuk dört kat aşağı düşmüş. Beni arıyor ağlıyor, ben anlamadım ilk baştan. Asansörde kalmışlar diye düşündüm. Asansör hızla yukarı çıkıp aşağı iniyor. Çocuklar asansörün içinde bağırıyor. Tamam açacaklar dedim. Asansörün kapısını açtılar, gitmişler hastaneye. Çocuk çok kötü durumdaydı.”