Yüz nakilli Recep Sert borç yüzünden tutuklandı

Recep Sert borcunu ödeyemediği için tutuklandı. Recep Sert'in bin 500 lira borcunu ödemesi halinde tahliye olacağı, aksi halde 3 ay hapis cezası yatacağı belirtildi. Cezaevinde rahatsızlanan Sert'e hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen ve Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, 1500 lira borcunu ödemediği için tutuklandı. Cezaevinde rahatsızlanan Sert, hastaneye kaldırıldı. Sert'e zatürre tanısı konulduğu öğrenildi.

Recep Sert, taşeron firma üzerinden çalıştığı İnegöl Belediyesi'nden disiplinsiz davranışları nedeniyle çıkarılınca ilçede eşinin adını verdiği "Esma Waffle Kafe"yi açtı. Sert, iddiaya göre, taahhüt ettiği borcunun 500'er TL'lik ilk 3 taksitini ödemeyince Bursa 10'uncu İcra Dairesi'nin talimatı ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "Taahhüdü ihlal" suçlamasıyla gözaltına alındı, daha sonra da tutuklandı. Recep Sert'in bin 500 lira borcunu ödemesi halinde tahliye olacağı, aksi halde 3 ay hapis cezası yatacağı belirtildi.

Bursa Açık Cezaevi'ne gönderilen Sert, rahatsızlandı ve ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Recep Sert'e zatürre tanısı konulduğu öğrenildi.

Sert, Türkiye'de yüz nakli yapılan 5'inci, çene nakli yapılan ilk kişi olmuştu. (BURSA/DHA)