47 üniversite öğrencisi yurt yemeğinden zehirlendi

İstanbul'da Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 47 öğrenci yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi, Ravza Caddesi üzerinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdu'nda akşam yemeğinden sonra rahatsızlanan 47 öğrenci zehirlenme şüphesiyle çevre hastanelere kaldırıldı.

Taşeron yemek şirketi Reysu tarafından hazırlanan ve dağıtılan akşam yemeğini yiyen öğrencilerden bazıları bir süre sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, ishal ve baş dönmesi yaşayan öğrenciler durumu yurt yetkililerine bildirdi.

Olayın ardından yurt binası önüne çok sayıda ambulans sevk edildi. Zehirlenme şüphesiyle yaklaşık 47 üniversite öğrencisi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Yaşananlar sonrası yemek şirketi Reysu’ya ve yurt yönetimine tepki gösteren öğrenciler yurdun bahçesinde “Yönetim istifa" sloganları attı.

'YEMEĞİ YİYEN 5 DAKİKA SONRA KUSMAYA BAŞLADI'

Yurtta kalan Marmara Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Niyazi Gündüz, "Arkadaşlarımızın hepsi zehirlendi. Yemekte ciğerle makarna vardı çorba vardı. Ciğerle makarnayı yiyen 5 dakika sonra kusmaya başladı. Biz de anlamadık zaten. Odaya çıktık herkes kusmaya başladı. Ambulans falan çağırdılar. Bir baktık ambulanslar geliyor. Biz de aşağıya indik yönetime bağırdık ama olanlar bunlara oldu. Daha önce de ambulanslar gelip gidiyordu ama ben yemeği genelde dışarıda yiyordum." dedi.

'BERBATTI AMA YEMEK ZORUNDA KALDIK'

Başka bir öğrenci ise yurtta kalan öğrencilerin durumunu "Verdikleri makarna gerçekten berbat bir şeydi ama bizler de yemek zorunda kaldık. Yemezsek aç kalacaktık. Bize verdikleri, reva gördükleri yemek bu. 20-30 kişinin zehirlendiğini düşünüyorum." sözleriyle aktardı. (EVRENSEL)