10 Kasım töreninde Atatürk için Kürtçe ağıt

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıldönümünde Batman’da düzenlenen törende lise öğrencisi Leyla Gök, Atatürk için Kürtçe ağıt yaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman’daki 10 Kasım anma törenlerine Atatürk için Kürtçe ağıt damga vurdu. Valilik bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan törende Vali Ahmet Deniz, belediye kayyımı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk’ü anma etkinlikleri daha sonra Kültür Merkezi salonunda devam etti. Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Gamze Kayaalp’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra sahne alan oratoryumda okunan şiirler ile program devam etti.

'DAHA İYİ OKUYABİLİRDİM'

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi L. G.'nin , Atatürk için Kürtçe ağıt yakması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. İlk kez sahnede Kürtçe ağıt yaktığını belirten L. G., "Aslında daha iyi okuyabilirdim, bu kadar kişinin karşısına ilk kez çıktım, heyecanlandım" dedi. Etkinlik, Atatürk’ün sevdiği şarkıların okunmasının ardından daha önce yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. (BATMAN/DHA)

Etiketler Atatürk AGİT Kürtçe