Amcasının zincirlediği çocuk, yurda yerleştirildi

Eve geç gittiği gerekçesiyle zincirlenen çocuk, yetiştirme yurduna gönderildi. Çocuğu zincirleyen amca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de eve geç gittiği gerekçesiyle amcasının zincirlediği 12 yaşındaki M.T. yetiştirme yurduna yerleştirildi. Gözaltına alınan amca İzzet T. ise serbest bırakıldı.

Babasını 1 yaşındayken kaybeden, annesi de evi terk eden M.T., 2 kardeşiyle birlikte Van'dan Eskişehir'e giderek, babaannesinin yanında kalmaya başladı. M.T., akşamları eve geç gittiği için aynı evde kaldıkları amcası İzzet T. tarafından ayak bileklerinden zincirlendi.

Ayakları zincirli halde dışarı çıkan M.T.'yi gören inşaat işçileri zinciri demir makasıyla kesti. İşçilerin, durumu polisi haber vermesi üzerine amca İzzet T., gözaltına alındı. İfadesi alınan İzzet T., serbest bırakıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, M.T.'yi, tarafından yetiştirme yurduna yerleştirildi.

Amca İzzet T.'nin kardeşi, "M.T., babası öldüğünde bir yaşındaydı. Annesi de gittiğinden çocuğu yetiştirme yurduna verdiler. Biz bu çocuğa işkence edecek olsaydık yurttan alıp başımıza bela etmezdik. Benim kanımdır ciğerimdir. Bizde böyle bir şey olmaz. İçeride ekmeği var, suyu var, interneti var, bilgisayarı var ama çocuk eve gelmiyor. Gece 1'de ya da 2'de eve geliyor. Sizin de çocuklarınız var. Her gün eve gelmediğinde, madde içtiğinde siz ne yaparsınız?" diye konuştu.

Çocuğun dedesi de "M.T.'yi okula verdik. Okumadı, kaçtı. Babaannesi ile ben peşinde dolaşıyorduk. Çare bulamadık. Geceleri geç geldiği zaman biz korkuyorduk" dedi. (ESKİŞEHİR/DHA)