Bakırköy'de AVM'yi haraca bağlamışlar!

İstanbul Bakırköy'deki bir AVM'de mağaza sahiplerine 'biz sizi koruruz' yazan siyah kartvizitler dağıtan bir çetenin üyeleri oldukları şüphesiyle 3 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bakırköy'de bir AVM'de işyeri bulunan esnafı kendilerine hedef seçerek sözde 'koruma' karşılığında senet imzalatıp haraca bağladıkları iddia edilen bir çetenin üyeleri gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde, "Biz sizi koruruz" yazan siyah renkte  kartvizitler bastırdıkları haraç aldıkları AVM'de ise bir ofis açtıkları öğrenildi. Polis şebekenin diğer elemanlarını yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

TELEFON İHBARI İLE BAŞLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir telefon ihbarında Bakırköy'de bulunan bir AVM'deki mağazaların 'haraca bağlandığı' ve silah tehdidi ile para toplandığı bildirildi. Bu ihbar üzerine açılan soruşturmada polis ihbarda adı geçen Yenibosna Merkez mahallesindeki AVM'de inceleme başlattı. Yapılan izleme çalışmalarında şüphelilerin AVM içindeki dükkanlarda gezerek tehditle para topladıkları tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca AVM içinde kendilerine bir büro açtıkları görüldü.

OPERASYON YAPILDI

Asayiş şube müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından delillerin toplanmasının ardından önceki gün kimlikleri tespit edilen şüphelilerin evlerine baskın yapıldı. Baskında İsmail A. (36), Seçkin K. (48) ve Mehmet B. (27) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir tabanca da ele geçirildi. Şüphelilerden İsmail A.'nın daha önceden kasten yaralama, tehdit, hakaret, ruhsatsız silah, polise mukavemet gibi suçlardan 7 kez polise geliş kaydı olduğu tespit edildi.

'BİZ SİZİ KORURUZ'

Şüphelilerin üzerinde "Biz sizi koruruz" diyen siyah renkte bir kartvizit bastırarak işyerlerine dağıttıkları daha sonra para topladıkları, senet imzalattıkları öğrenildi. Ayrıca haraç çetesinin AVM içinde toplu olarak gezerek korku saldıkları bu gezme anını ise cep telefonu ile görüntüledikleri tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan şüphelilerden İsmail A. ve Mehmet B. tutuklanırken, Seçkin K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise aranıyor. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler Bakırköy AVM haraç