Köpeklere işkence iddiasıyla bir asker gözaltına alındı

Üç köpeğe işkence ettiği öne sürülen er C.A. gözaltına alındı. Veterinerde tedavileri süren köpekler, Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülecek. Diğer üç yavru ve anne köpek ise bulunamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda görev yapan C.A. isimli er gözaltına alındı. C.A.'nın üç yavru köpeğe işkence yaptığı iddia edildi. Marmaris Hayvan Hakları Koruma Derneği (MAHAKDER) Başkanı Tülay Yıldız'a teslim edilen köpekler, tedaviye alındı.

Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda askerliğini yapan ve anti sosyal kişilik bozukluğu olduğu öne sürülen C.A. adlı er, dün üs içinde bulunan bir anne ve altı köpek yavrusunun kulaklarını keserek cep telefonuyla fotoğraflarını çekti.

İddiaya göre C.A.'nın fotoğrafları gösterdiği başka bir er, durumu komutanlarına bildirdi. İhbar üzerine bir binbaşı, bir astsubay ve askerler üs içinde kulağı kesilen köpekleri aramaya başladı. Yapılan aramalarda, kanlar içinde otların arasında yatmış üç yavru köpek bulundu.

'HAYATİ TEHLİKELERİ YOK AMA ÇOK KORKMUŞLAR'

Köpekler, Marmaris Hayvan Hakları Koruma Derneği (MAHAKDER) Başkanı Tülay Yıldız'a teslim edildi. Yıldız, yaralı köpekleri veterinere götürdü ve tedavilerine başlandı. Yavru köpeklerin yapılacak tedavi sonrası Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edileceği öğrenildi.

MAHAKDER Başkanı Tülay Yıldız, "Bayramın son günü akşam saatlerinde bir vatandaştan Aksaz'da üç yavrunun kulağı kesilerek ölüme terk edildiği ihbarını aldık. Üç komutan ve askerler sayesinde bugün üç saat süren aramalarda atıl bir yerde üç yavruya ulaştık. Anne ve diğer yavruları bulamadık. Bu ilkel olayı maalesef bir asker gerçekleştirdi. Yardımlarından dolayı komutanlara ve askerlere teşekkürler. Yetkili bakanlıkların bir an önce hayvanlara zarar verenlere cezaların çıkartılmasını sağlamasını istiyoruz. Çoban melezi üç yavrunun tedavileri devam ediyor. Şu an için hayati tehlikeleri yok ama çok korkmuşlar" dedi.

C.A.'nın gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (MARMARİS/DHA)