95 yıl sonra ilk ayin

Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası'nda 95 yıl sonra bir ayin gerçekleştirildi. Ermeni Katolik din adamı Agos Misanyan 95 yıl sonra İzmir’de gerçekleştirilen ayinle ilgili olarak, "Bu ayinle İsa Mesih’in Son Akşam Yemeği töreni müzik eşliğinde litürjik bir şekilde icra edildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de 'Büyük Smyrna Yangını'ndan 95 yıl sonra ilk kez Aziz Yuhanna Katedral Bazilikası'nda bir ayin gerçekleştirildi. Ayine, İstanbul Surp Hovan Vosgeparan Ermeni Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Başrahip Vartan Kazanciyan'ın yönettiği Vosgeperan korosu da eşlik etti.

1

Ermeni Katolik din adamı Agos Misanyan 95 yıl sonra İzmir’de gerçekleştirilen ayinle ilgili olarak, "Bu ayinle İsa Mesih’in Son Akşam Yemeği töreni müzik eşliğinde litürjik bir şekilde icra edildi. Hristiyanlıkta çeşitli tapınış ayinleri vardır. Bu ayinler kültürlere göre, ritlere göre değişiklik gösterebilir. Bugünkü ayinde klasik Ermeni usulünde yapılan ayin Katolik kilisesine uygun olarak, yine bir Katolik kilisesinde yerine getirilmiş oldu" dedi.

2

Ayini burada gerçekleştirdiklerini, çünkü Ermenilere ait hiçbir kilisenin şu anda mevcut olmadığını ifade eden Misanyan sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim dedem İzmirli, babaannem Burdurludur. 1916 yılında evlilik törenlerinin yapıldığı katedralin bugün yeri belli değildir. Bunu acı duyarak söylüyorum. Evimde resimleri asılıdır. İzmir’i ve İzmirlileri seviyorum. Ne de olsa baba toprağıdır. Bu toprak üstünde hangi dinden olursa, kim varsa hepsini burada saygıyla, sevgiyle anıyorum. Biz bu destur üzerinden gidiyoruz. Sevmeye devam ediyoruz yani."