Tahir Elçi'yi anan avukat hakim karşısına çıkıyor

Öğrenciyken katıldığı Tahir Elçi anmasına ve Roboski Katliamı protestosu nedeniyle 5 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan avukat Hakim Peker bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Peker'i duruşmada savunacak olan avukat Mehmet Demir, "Bir avukatın böyle bir gerekçeyle tutuklu kalması hukuka ve vicdana aykırıdır. Bugün Peker şahsında savunma yargılanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Baro başkanıyken katledilen avukat Tahir Elçi'yi anma etkinliğine ve Roboski Katliamı için yapılan basın açıklamasına katıldığı için 5 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Hakim Peker bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Saat 13.30'da Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada meslektaşını savunacak olan avukat Mehmet Demir, "Hakim Peker şahsında şu an savunma yargılanıyor" dedi.

'HUKUKA VE VİCDANA AYKIRI...'

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken, katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi anması ve Roboski Katliamı için basın açıklamasına katılan Peker hakkında soruşturma başlatıldı. Öğrenciliği bittikten sonra İstanbul'da avukatlık yapmaya başlayan Peker, geçen Nisan ayında İstanbul'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Bugün görülecek ilk duruşmada Peker'i, aynı üniversiteden mezun olan meslektaşı avukat Mehmet Demir savunacak. Demir, "Bir hukuk öğrencisinin katledilen bir avukatın ve kendi ülkesinin uçakları tarafından bombalanarak öldürülen köylüleri andığı için tutuklanması hukuka ve vicdana aykırıdır. Kendisine anayasal hak olarak tanınan toplantıya ve yürüyüşe katıldığından dolayı bir avukat bugün cezaevinde bulunuyor. Bu durum aynı zamanda Hakim Peker şahsında savunmanın engellenmesidir. Bir an önce bu hukuksuzluktan vazgeçilip meslektaşımızın tahliye edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.