Nem oranı nefes aldırmayacak

Hava sıcaklıkları yarından itibaren kademeli olarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Sıcak hava 10 gün boyunca etkili olacak. İstanbul'da nem oranının yüzde 90'ı bulması bekleniyor. Yüksek nem oranının, hissedilen sıcaklığı 10 derece artırması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden başlayarak etkisini artıracak.

Meteoroloji verilerine göre, yapılan son analiz ve tahminlere göre Türkiye'yi etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olması ve ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da, önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklığının mevsim normallerinde olacağı ancak 5 Ağustos Cuma gününden itibaren 34 dereceye kadar ulaşabileceği belirtildi.

Sıcak havanın etkili olmaya başladığı bugün İstanbul’da nem oranı cuma günü yüzde 64-94 seviyelerine yükselecek. Artan nem oranı mevcut hava sıcaklığından yaklaşık 10 derece daha fazlasının hissedilmesine neden olacak.

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde olması beklenen en yüksek hava sıcaklığı; Ankara, Kayseri, İzmir, Adana'da 37, İstanbul 34, Bursa ve Erzurum'da 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 44, Tunceli ve Malatya'da 42, Gümüşhane'de 40, Antalya'da 39, Samsun ve Trabzon'da 30 dereceye olarak bildirildi.

(HABER MERKEZİ)