Sahte içki mağduru: Ses vardı ama görüntü gelmedi

2017 yılının ilk 6 ayında 29 sahte içki operasyonu yapıldı, 45 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 5’i tutuklandı. Sahte içki can almaya devam ederken, ölüme neden olan kişiler hakkında ‘olası kastla öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sahte içki üretimi son yıllarda pek çok can aldı. Sahte alkolden geçici körlük yaşayan H.M.D. de yaşadıklarını, "Televizyonu açtım. Ses var ama görüntü gelmiyor. Kablolarla oynadım, ışığı açıp da hiçbir şey göremeyince durumu anladım" diyerek anlattı.

Habertürk gazetesinden Yusuf Doğan'ın haberine göre; Bayrampaşa’da tekel bayii bulunan T.U., daha önce sahte içki sattığını söylüyor. 2 yıl öncesine kadar sahte içkinin temininin hiç de zor olmadığını ifade eden T.U., “2 yıl önce ölümler artınca satmayı bıraktım. Ondan önce bize kaçak çay satıyormuşuz gibi basit geliyordu. Gazetelerde, televizyonlarda ölenleri gördükçe işin ciddiyetini anladım” diyor.

'BİLEREK İÇİYORUM'

T.U. daha önce sahte içki sattığı 40 yaşındaki emlak komisyoncusu H.M.D.’ye yönlendiriyor. Konuşmaya ikna ettiğimiz H.M.D., sahte içkiyi bilerek içtiğini belirterek, “Arkadaşlarla bara gitmiştik. Barda sahte içki satıldığını biliyorduk. İçtik, eğlendik. Eve gittiğimde annem-babam uyanmasın diye ışığı açmadan televizyonu açtım. Ses var ama bekle bekle görüntü gelmiyor. Kablolarla falan oynadım ama görüntü gelmiyor. Odanın ışığını açıp da hiçbir şey göremeyince durumu anladım. Televizyon bozuldu sanmıştım, meğer geçici kör olmuşum” diye konuştu.

ÖLÜMLER

2005’te İstanbul Bayrampaşa’da, aralarında sahte rakıyı satan büfecinin de olduğu 7 kişi öldü.

2011’de Bodrum’da bir teknedeki turistlerden 30’u, sahte viskiden zehirlendi. 5 Rus turist öldü.

2015’te İstanbul, Fatih ve Zeytinburnu’nda, Bulgar rakısı olarak bilinen ‘mastika’ adlı içkiden zehirlenen 14 kişi öldü.

2016 yılının ekim ayında Mersin’de 7 kişi öldü. - 2015 yılının haziran ayında Hindistan’da 81 kişi sahte rakıdan öldü.