Şule İdil Dere soruşturmasına Valilik, 8 kişinin yargılanmasına izin vermedi

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat kamyonunun altında kalarak can veren 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin ölümünde asli kusurlu gösterilen 8 kişi hakkında yargılama izni vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Şule İdil Dere'nin İstanbul Yoğurtçu Parkı'nda geri manevra yapan kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçti. İdil'in ölümünden sorumlu kişilerin bulunup yargılanması için dava açılmasının gecikmesi üzerine HSYK’nin başlattığı soruşturmaya rağmen bugüne kadar dava açılamadı. Son olarak İstanbul Valiliği, Dere soruşturmasında aralarında asli kusurlu İBB daire başkanı ve müdürlerin de bulunduğu 8 kişi hakkında yargılama izni vermedi. Ancak Valilik yine İBB çalışanı iki mühendis ve bir teknikerin sorumlu olduğuna karar vererek bu 3 kişinin Savcılık tarafından soruşturulmasına izin verdi.

AİLE İTİRAZ ETTİ

İstanbul Valiliği'nin bu kararına karşı Dere’nin ailesi İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz davası açtı. Dere'nin ailesi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Valilik kararında adil yargılama esasının asgari kurallarına uymaya dahi cesaret edilememiş ve bilirkişilerin sorumlu bulduğu kişilerin yargı önüne çıkarılması engellenmiştir. Biz önümüze çıkartılan veya sistemden kaynaklanan tüm engellere karşın hukuki ve vicdani yollardan sorumluların belirlenmesi uğraşımızı bugüne kadar sürdürdüğümüz gibi, sorumlu olanların, suçlu bulunacakların yaptıklarının sonuçlarına katlanmalarının sağlanması için hukuki mücadelemize devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)