Şırnak ve Kars ve Bitlis'te 4 asker yaşamını yitirdi

Şırnak ve Bitlis'te el yapımı bomba, Kars'ta ise mayın patladı. 5 asker yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ta el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetti. Kars'ta ise mayın patlaması nedeniyle patlaması sonucu da 2 asker yaşamını yitirdi, 3 asker de yaralandı.

Şırnak'taki olay, Uludere ilçesi Şenoba beldesi kırsalında meydana geldi. PKK'liler tarafından yola yerleştirildiği belirtilen el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, 2 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle getirildikleri 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine götürüldü. Burada tedavi altına alınan yaralı askerler, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak,  hayatını kaybetti.

Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK'liler tarafından tuzaklandığı belirtilen mayın, güvenlik güçlerinin arazi arama tarama faaliyeti sırasında infilak etti. Patlamada iki asker hayatını kaybederken 3 asker de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye güvenlik güçleri sevk edildiği belirtiliyor.

BİTLİS'TE 1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ile Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler, Sehi Ormanları bölgesinde operasyonlarını sürdürürken, daha önce yerleştirilen patlayıcı infilak etti. Patlamada 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker, Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (DHA)