9 yaşındaki çocuğa, inşaatta işkence yaptılar

Şanlıurfa'da inşaatta çalışan 3 işçinin, 9 yaşındaki M.Y.'ye işkence yaptığı ortaya çıktı. Çocuğa kazma ve kürekle vuran işçiler, işkenceyi cep telefonuyla kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da inşaat çalışan Suriyeli 3 işçinin, 9 yaşındaki M.Y.'ye işkence yaptı. M.Y.'ye kazma ve kürekle vuran işçiler, olayı cep telefonuyla kaydettiler.

Eyyübiye ilçesinde yaklaşık 3 hafta önce kendi arazisine tek katlı ev yaptıran çiftçi Halil Y., sıva yapmaları için Suriyeli 3 işçiyle anlaştı. Bu sırada babasının hastalığı yüzünden Şanlıurfa merkeze giden Halil Y.'nin, evde kalan 9 yaşındaki oğlu M.Y., inşaatta gitti.

3 işçini, önce küçük çocuğa Arapça bağırıp hakarette ettiği öne sürüldü. Ardından çocuğu kucağına alan işçiler, birbirlerine atarak "eğlenmeye" çalıştı. İşçiler bir yandan da cep telefonuyla yaptıklarını kaydetmeye başladı. Korkan M.Y. ağlarken, işçiler çocuğa kazma ve kürekle vurmaya başladı. Küçük çocuk, işçilerin işkencesinden bir fırsatını bulup kaçarak kurtuldu.

İşçiler, işkence olayının kaydedildiği cep telefonunu şarj etmek için, işkence yaptıkları M.Y.'nin abisi A.Y.'ye verdi. A.Y., şarj etmek için aldığı cep telefonundaki oyunları kopyalamak isterken tesadüfen kardeşinin görüntüsünü fark etti. Kardeşinin işkenceye uğradığı görüntüleri kopyalayan A.Y., durumu ailesine anlattı.

TARTIŞMANIN ARDINDAN İŞÇİLER KAÇTI

Görüntüleri izleyen aile işçilerle tartıştı. Bu sırada işçiler mahalleyi terk ederek izlerini kaybettirdi. Baba Halil Y., görüntülerle birlikte 3 işçi hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğlunun 20 gündür travma geçirdiğini anlatan Halil Y., şunları söyledi:

"Olay günü ben Şanlıurfa’daydım. Bir hayvana yapılmayan işkenceyi bu çocuğu yapmışlar. Bunun için jandarmaya, savcılığa şikayette bulunduk. Bizim başımıza gelen bu olay başka birinin başına gelmesin. Biz bunlara evimizi yuvamızı açtık ekmeğimizi böldük. Ancak onlar bize nankörlük yaptı. Şimdi şikayetçi olduğumuz için bizi tehdit etmeye başladılar. Bir an önce bunların yakalanmasını istiyoruz. Halkın arasına karışan bu Suriyelilere ya tampon bölge yapılsın yada kamplardan çıkartılmasın. Artık bu insanlardan korkmaya başladık." (ŞANLIURFA/DHA)