İhraç edilen öğretmenler: Hakkımızda yargı kararı yok

'İhraç edilen öğretmenler hakkında kararı yargı verdi' diyen AK Parti Çaycuma ilçe başkanına öğretmenlerden yanıt: "Hakkımızda hiçbir yargı işlemi yok."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu'nun ilçede görev yaparken ihraç edilen öğretmenlerle ilgili 'yargı kararı' açıklamasına yanıt geldi. Bir radyo programına katılarak, "Bu arkadaşların ihraç edilmiş olması siyasi bir karar değildir. Bu konuda yargı bu şekilde karar vermiştir, yargı bağımsızdır. Valilik bünyesinde bir komisyon kurulmuştur. İtiraz edenlerin dilekçelerine bakılıp karar verilmektedir. İhraç edilen arkadaşlar imza kampanyası ve başka etkinlikler yapmaktadırlar" şeklinde açıklama yapan Çolakoğlu'na ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan yanıt verdi.

"Çolakoğlu’nun belirttiği gibi ihraç edilmemizle ilgili herhangi bir yargı kararı olmadığı gibi hakkımızda başlatılmış herhangi bir adli işlemde yoktur. İktidar partisi ilçe başkanı Çolakoğlu, ihraç edilmemizde herhangi bir yargı kararı olmadığını ve göreve iade komisyonunun kurulmadığını ya gerçekten bilmiyor ya da bu açıklaması kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişimdir" denilen açıklamada şunlar ifade edildi, "Bir kez daha belirtiyoruz. Herhangi bir suçlama yöneltilmeden, idari ve adli işlem yapılmadan, savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden çıkarıldık. Bu durum hukuken en ağır yaptırımdır ve başta Anayasa ve yasalar olmak üzere hukuka, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere de aykırıdır. Ayrıca belirtmek isteriz ki Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığından 20 Şubat 2017 tarihinde aldığımız Adli Sicil Kaydı Sonuç Belgesindeki "Adli sicil kaydı yoktur. Adli sicil arşiv kaydı yoktur." yazılı belgeyi Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosuna vermiş olduğumuz göreve iade edilme talepli dilekçelerimize de  eklemiştik."

'HALK BİZLE DAYANIŞMA İÇİNDE'

Açıklamada Çaycuma halkının ihraç edilmelerini kabul etmediği belirtilen açıklamada, "İmza verenler arasında AKP’ye oy verdiğini söyleyen çok sayıda yurttaşımız da bulunmaktadır. Öğrenci velilerimiz başta olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, eğitim emekçileri, yazarlar, şairler, gazeteciler, sendika, dernek, meslek örgütü, siyasi parti yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı meslek grupları ve halkın farklı kesimleri bizlerle dayanışma içinde olmaya devam etmektedir" denildi.

İhraçlarla ilgili olarak kurulacağı açıklanan OHAL komisyonlarının bir aydır kurulmadığı belirtilen açıklamada şöyle son buldu, "Mutlaka geri döneceğiz, öğrencilerimizle yine sınıflarda buluşacağız. Bilinmelidir ki hukuk bir gün herkes için gerekecektir!" (HABER MERKEZİ)

Eğitim Sen Genel Başkanı'ndan ihraç edilen öğretmenler açıklamasıEğitim Sen Genel Başkanı'ndan ihraç edilen öğretmenler açıklaması