Eğitim Sen Genel Başkanı'ndan ihraç edilen öğretmenler açıklaması

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan başta olmak üzere ihraç edilen öğretmenlerin göreve geri dönmesini istedi. Akyol ve Günsan için binlerce imza toplandığını hatırlatan Karaca, Zonguldak Valiliği ve hükümete "Halkın taleplerini dikkate alınmalı" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın göreve dönmesi için çağrı yaptı. Çaycuma'da gerçekleşen imza kampanyasını hatırlatan Karaca, "Zonguldak Valiliği ve hükümet yetkilileri Çaycuma ve Zonguldak halkının taleplerini dikkate alarak, hukuksuzca yapılan ihraç işlemini iptal etmeli" dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, yazılı bir açıklama yaptı. Karaca, 7 Şubat'ta yayınlan KHK ile Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan'ın da aralarında bulunduğu Eğitim Sen üyesinin ihraç edildiğini hatırlattı. İhraç kararlarının somut gerekçelere dayanmadığını belirten Karaca, Zonguldak ve Çaycuma'da gerçekleştirilen destek kampanyası için teşekkür etti.

Çaycuma'da ihraçlara karşı toplanan imzalar kaymakamlığa verildiÇaycuma'da ihraçlara karşı toplanan imzalar kaymakamlığa verildi

'İHRAÇLAR YASALARA AYKIRI'

İhraçların tüm Türkiye'de geniş bir tepkiyle karşılandığını kaydeden Karaca, "Arkadaşlarımızın herhangi bir suçlama yöneltilmeden, idari ve adli işlem yapılmadan, savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden çıkarılması, hukuken en ağır yaptırımdır ve başta Anayasa ve yasalar olmak üzere hukuka, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır" ifadelerini kullandı.

İhraç edilen öğretmenlere taraftar desteğiİhraç edilen öğretmenlere taraftar desteği

'ÇALIŞMALARI İLE HEDEF HALİNE GELDİLER'

Akyol ve Günsan'ın sıbyan mekteplerine karşı oldukları için ihraç edildiğini savunan Karaca, "Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yılbaşını yasaklaması gibi laik ve bilimsel eğitim karşıtı birçok uygulamaya Eğitim Sen kimliği ile demokratik tepkilerini göstermişler ve yaptıkları etkili çalışmaları ile hedef haline gelmişlerdir" şeklinde açıklama yaptı.

İhraç edilen öğretmenler geri dönsün imzasıİhraç edilen öğretmenler geri dönsün imzası

Akyol ve Günsan'ın ihraç edilmesinin yerel ve ulusal basında gündeme geldiğini aktaran Karaca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Toplumun her kesiminden, öğrenci velilerinden, öğretmenlerden, maarif müfettişlerinden, milli eğitim yöneticilerinden, milletvekillerinden, belediye başkanlarından, gazetecilerden, yazar ve şairlerden İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın öğretmenliği ve sendikal çalışmalarına yönelik görüş ve değerlendirmeleri basın yayın organlarında sürekli yer almakta, 'İhraç edilecek değil; ödüllendirilecek öğretmenler!' oldukları vurgulanarak göreve başlatılmaları talep edilmektedir."

'İhraçlardan valiliğin bilgisi yok''İhraçlardan valiliğin bilgisi yok'

'HALKIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI'

"Çaycuma ve Zonguldak halkı yöneticilerimizin ihraç edilmesini kabul etmediğini kesintisiz süren dayanışmasıyla ve kısa bir sürede toplanan binlerce imzasıyla göstermiştir. İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan'ın öğrenci velileri başta olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, eğitim emekçileri, yazarlar, şairler, gazeteciler, sendika, dernek, meslek örgütü, siyasi parti yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı meslek grupları ve halkın farklı kesimlerinden gelen yoğun destek ve dayanışmaya Eğitim Sen olarak teşekkür ediyoruz.

Zonguldak Valiliği ve hükümet yetkilileri Çaycuma ve Zonguldak halkının taleplerini dikkate alarak, hukuksuzca yapılan ihraç işlemini iptal etmeli, arkadaşlarımız bir an önce göreve başlatılmalıdır." (HABER MERKEZİ)