Hollanda krizi BM'ye taşındı

Türkiye, Hollanda'nın Bakan Kaya'yı sınır dışı etmesini BM'ye taşıdı. BM Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Guterres'e not yazarak olayı anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ve Hollanda arasında diplomatik kriz sürerken, Türkiye'nin krizi BM'ye taşıdığı belirtildi. BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir not yazarak kriz gecesini anlattı.

Notta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam'da Türk vatandaşlarıyla görüşmesinin Hollanda tarafından engellenmesi ve Bakan'ın pasaportuna el koyulduğu belirtildi. BM Genel Sekreterine gönderilen notta polisin orantısız güç kullandığı öne sürüldü ve Bakan Kaya'nın polis merkezine götürülerek 90 dakika tutulduğu bilgileri de yer aldı.

Bakan Sinirlioğlu tarafından yazılan notta, bu olayların Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 22, 26, 29 ve 37. maddeleri ile Konsolosluk İlişkileri Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 5, 34, 36, 40, 41 ve 43. maddelerinin açık ihlali olduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)