Çatlı'yı öven yazarın konferansına zorunlu katılım!

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'kontrgerilla' olarak bilinen Abdullah Çatlı'yı ölüm yıldönümünde 'eşsiz bir hariciyeci, duayen bir diplomat' olarak anan ve Mehmet Ali Ağca'nın Papa'yı vurduğu Aziz Petrus Meydanı için, ''Bu millet son sözü Aziz Petrus Meydanı'nda söyler'' diyen tarihçi Ozan Bodur'un katılacağı konferansa öğretmen, idareci ve öğrencilerin katılımını zorunlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak Çaycuma Kültür Sanat Merkezi'nde 13 Mart tarihinde 'Çanakkale Savaşları Konferansı ve imza günü'ne katılan Operasyon 1915 kitabı yazarı Ozan Bodur için İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen, idareci ve öğrencilere 'katılım zorunluluğu' getirdi. Bodur, konferansa katılmadan iki gün önce sosyal medya hesabı üzerinden, “Avrupa'yla ilişkiler hususunda eşsiz bir hariciyeci, duayen bir diplomat olan Abdullah Çatlı'yı rahmetle anıyorum. Bu millet son sözü Aziz Petrus meydanında söyler!” şeklinde paylaşımlar yapmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'in imzalı yazıda öğrencilerin bu konferansa katılması gerektiğini belirtildi, tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin katılımı da zorunlu tuttuldu.

KONFERANSTAN 2 GÜN ÖNCE...

ozan1 Öğrenci ve öğretmenlere konferans vermeden iki gün önce Badur, Twitter hesabından bu mesajı paylaştı.

Tarihçi olarak bilinen Ozan Bodur, 14 Mart'ta Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Çanakkale Savaşları Konferansı'na katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Bodur'un konferansına öğretmenlerin katılımını zorunlu tutarak, öğrencilerin de konferansa katılmasını istedi. Konferanstan iki gün önce Bodur, sosyal medya hesabı üzerinden Susurluk kazasında hayatını kaybeden ve kontrgerilla olarak bilinen Abdullah Çatlı'yı andığı ve 13 Mayıs 1981'de Mehmet Ali Ağca'nın Papa II. Ioannes Paulus'a yönelik silahlı saldırının gerçekleştiği Aziz Petrus Meydanı için, “Bu millet son sözü Aziz Petrus Meydanı'nda söyler” dediği ortaya çıktı.

'ÖĞRENCİLER İZİNLİ SAYILACAK, ÖĞRETMEN VE İDARECİLER GÖREVLİ İZİNLİ'

İlçe Milli Eğitim Müdürü ilçede bulunan liselere yazı göndererek Bodur'un 14 Mart'ta gerçekleştirilen Çanakkale Savaşları adlı konferansa katılacağını belirterek, tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin zorunlu olarak konferansa katılmalarını istedi. Okullara gönderilen yazıda şöyle denildi: “14 Mart 2017 Salı günü saat 17.00'da Çaycuma Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 'Çanakkale Konferansı ve İmza Gününe' tüm okul ve kurum müdürlerinin katılması, müdür yardımcılarının, Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin katılımı sağlanması, ayrıca duyurusunun tüm öğretmenlerimize yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi konusunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün, kaymakamlık makamına gönderdiği, “Konferansa katılacak öğrencilerin izinli, öğretmen ve idarecilerin görevli izinli sayılması” şeklindeki talebi de kaymakamlık tarafından uygun görüldü. (HABER MERKEZİ)

savas

yazi2