'10. kattan iten eller bulunsun'

SES İzmir Şubesi, hayatına son veren Dr. Hasan Orhan Çetin'i 'sorgusuz sualsiz işten uzaklaştıranların yaşananlardan sorumlu olduğunu söyledi. SES sorumlular için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındıktan sonra hayatına son veren Dr. Hasan Orhan Çetin'nin ölümünün ardından bir açıklama yaptı. Hukuksuz ihraçların çok sayıda mağduriyet yarattığını dikkat çeken SES yöneticileri, OHAL'in sona ermesini istedi.

SES Yonetim Kurulu üyesi Fatih Surenkök'ün okuduğu açıklamada şu mesajlar verildi:

CANLARIMIZI YİTİRMEYE BAŞLADIK: Dr. Hasan Orhan Çetin, bugüne kadar çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilen 2723 hekimden, on binlerce kamu emekçisinden yalnızca biridir. Başta arkadaşımız Hasan Orhan olmak üzere bu kişiler, yasadışı bir örgüt ile somut bağlantılarını ortaya koyacak hukuki kanıtlar olmaksızın, bir şekilde suçlu ilan edildiler. Bu kişiler sadece işlerini ve tüm özlük haklarını yitirmekle kalmadı. Canlarımızı da yitirmeye başladık. KHK ile görevine son verilen SES Malatya Eş Başkanı Bülent Uçar bu haksızlığa bu yürek acısına dayanamadı geçen hafta yaşamını yitirdi. Dr Hasan Orhan da bu uygulamalara OHAL e verilen kurbanlardan biri oldu.

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET: OHAL uygulamaları, haksız ve hukuksuz olarak ihraçlar, sorgusuz ve sualsiz işten uzaklaştırmalar Dr. Hasan Orhan Çetin’in yaşamını yitirmesinin doğrudan sorumlusudur. Bu bir intihar değil cinayettir. Onu 10'uncu kattan iten ellerin bulunmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz ve suç duyurusunda bulunuyoruz; Arkadaşımızın soruşturması hızla gıyabında yapılsın ve gerçekler ortaya çıkarılsın. Eğer haksız yere itham edildi ise hesap sorulsun.

OHAL. KALDIRILSIN: Hipokrat yemini etmiş Sağlık Bakanlığı yöneticilerine ettikleri yeminde “meslektaşlarım kardeşlerim olacaktır” sözünü bir kez daha hatırlatıyoruz. Burada yatan kardeşinizse hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Biz sevgili Hasan Orhan’ın acılı eşi meslektaşımıza, mesai arkadaşlarımıza ve ailesine söz veriyoruz ki bu olayı vicdanen de hukuken de sonuna kadar takip etmeye kararlıyız. Aksi takdirde Hasan Orhan bize hakkını helal etmeyecektir. Bu ülkede başka kurbanlar verilmeden, başka acılar çekilmeden OHAL kaldırılsın. Acıların değil sevginin ülkesi oluncaya mücadelemiz sürecek.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda görevli, asistan hekim Dr. Hasan Orhan Çetin, 19 Şubat'ta çalıştığı hastanenin 10'uncu katından atlayarak hayatına son vermişti. (DUVAR)