İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli çilesi

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde ek şerit uygulamasının "test" olduğu açıklandı. İBB yoğunluğun Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ne kadar yansıyacağını test edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, trafiği rahatlatmak için uygulanan ek şerit uygulaması, geçtiğimiz Pazartesi günü kaldırıldı. Kararın ise, "test" olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, sürücülerin trafiğin daha da artması nedeniyle şikayetçi olduğu durumla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yetkilileri açıklama yaptı. Radyo Trafik’e konuşan yetkililer çalışmanın bir test olduğunu söyledi.

UKOME yetkilileri Avrasya Tüneli ile İstanbul’un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki araç trafiğini "test etmek" için iki köprüdeki ek şerit uygulamasını askıya aldıklarını belirttiler. Bu uygulamanın önümüzdeki haftaya kadar süreceğini kaydedildi.

Yetkililer, 15 günlük yoğunluğun, üçüncü köprü ile tünele nasıl yansıdığının ortaya çıkmasının ardından, yeni önlemlerin de gündeme gelebileceğini ifade ettiler.

Sabah saatlerinde yoğun olmayan "Avrupa-Anadolu" istikametindeki bir şerit "Anadolu-Avrupa" yakasına veriliyor, akşam saatlerinde de tersi düzenleniyordu.