Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı

Ankara'da toplu taşımada, tam ve aktarma ücretlerine yüzde 6,3 zam yapıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin ödeyeceği ücretler ise aynı kalacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 6,3 zam yapıldı. Yeni ücretler 15 Ocak Pazar gününden itibaren geçerli olacak.

Yeni tarifeye göre; tam ve aktarma ücretleri yüzde 6,3 oranında artarken, öğretmen ve öğrenci biletlerinin ücretlerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da tam biniş 2,50 TL olarak yeniden belirlenirken, transfer (aktarım) ücretleri de 1 TL olarak belirlendi.

UKOME tarafından belirlenen yeni tarifelere göre; özel halk otobüslerinde (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücreti 2,75 TL'ye çıkarılırdı. Kısa mesafe yolculukları için ödenen minibüs ücreti 2,75 TL'ye, uzun mesafe için ise 3,15 TL'ye yükseltildi.

Transfer uygulaması hakkı bulunmayan bir binişlik 4 TL'lik kullan at bilette herhangi bir değişiklik olmazken, Esenboğa Havalimanı-Ankara arasında hizmet veren BELKO AİR'ler de 11 TL oldu.

TELEFERİK HATTI ARTIK ÜCRETLİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ücretsiz olarak hizmet veren Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının biniş ücretinin 1 TL olduğunu açıkladılar. Yetkililer, yolcuların Yenimahalle Metro istasyonunda aktarma yaparak metroyla yolculuklarına devam etmeleri halinde, bilet ücretinden teleferik için verdikleri 1 TL'nin mahsup (düşürüleceğini) edileceğini söylediler.

Yetkililer, raylı sistemleri kullanarak Yenimahalle Metro İstasyonu'na gelen yolcuların aktarma yaparak yolculuklarına devam etmeleri halinde ise teleferik ücreti alınmayacağını belirttiler. (ANKARA/DHA)