Bitlis'te belediyelere operasyon

Bitlis'te DBP'li belediye başkanları gözaltına alındı. Başkanların evlerinde ve belediye binalarında aramalar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bitlis'te polis tarafından bu sabah düzenlenen operasyonda DBP'li Mutki Belediye Başkanı Özcan Birlik, Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğurlu ve Yolalan Beldesi Belediye Başkanı Felemez Aydın gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "3 şahsa yönelik olarak 8 adrese eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde şahısların evlerinde ve belediye binalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

HDP'den Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı konuyla ilgili bir açıklama yaparak ilde hiç DBP'li belediye kalmadığını söyledi. Gaydalı, "İçişleri müfettişlerinin adeta kamp kurduğu belediyelerimizin hiçbirinde bugüne kadar en ufak bir yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük tespit edilebilmiş değildir. Bu operasyonlar siyasidir. Sorunları daha da derinleştirmekten, kutuplaşma ve gerilimi daha da artırmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmediği gibi demokratik tüm değerleri de yok etmektedir" dedi. (BİTLİS/DHA)

Etiketler DBP Bitlis Mutki