Aydın'da devlet hastanesi karantinaya alındı

Aydın'da yola dökülen kimyasal maddeleri temizleyen işçiler ve işçilere ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri hastaneye kaldırıldı. İşçiler ve sağlık görevlilerinin kontrolleri bitene kadar hastanede karantina sinyali verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Germencik ilçesinde yola düşen "formaldehit" adlı havuz temizleme maddesini temizlerken soluyan 3 temizlik işçisi olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. İşçilere müdahale eden sağlık görevlileri de kontrolden geçirilirken, hastanede yarım saat karantina önlemi alındı.

Bugün saat 20.00 sıralarında hareket halindeki bir araçtan düşen cam tüpler içerisindeki madde yola saçıldı. Germencik otoyol gişeleri önünde dökülen maddelerin temizlenmesi için temizlik işçileri görevlendirildi.

İşçiler, yayılan kokudan maddenin, kimyasal bir madde olabileceğini düşünüp sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, maddenin, havuz temizlemede kullanılan "formaldehit" maddesi olduğunu belirledi. İşçiler zehirlenme ihtimaline karşın ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede 3 temizlik işçisi ve 3 sağlık görevlisine KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer Tehdit) Arındırma Ünitesi'nde müdahale edildi. Hastanede karantina amaçlı turuncu kod sinyali verildi.

Solunum dezenfeksiyonundan geçen 6 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı müşahede altında tutulacağı belirtildi. Hastanedeki işlemler, yarım saat sonra normale döndü. (AYDIN/DHA)