'Marina'nın selamı var' diyerek verdi

Eski Bakan Kemal Kurdaş'ın oğlu Osman Kurdaş'ın ağır yaralandığı saldırıda detaylar ortaya çıkmaya başladı. Kurdaş'ın oğlu gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe Zümrütevler mahallesinde GSD Holding'e bağlı bir elektronik firmasına gönderilen paket patladı. Gazete Duvar'ın aldığı bilgiye göre paket, şirketin genel müdürü Osman Kurdaş'a (56) gönderildi. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi, 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Eski maliye bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu Osman Kurdaş'la birlikte 3 kişi yaralandı. Kurdaş'ın yüzünden yaralandığı, ve sol kolunun bilekten koptuğu, durumunun ağır olduğu belirtildi.

OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Polis, patlamanın ardından yaptığı operasyonda 1 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki zanlının Osman Kurdaş'ın oğlu A.C.K. olduğu öne sürüldü.

'MARİNA'NIN SELAMI VAR'

Patlayan paketi şirkete getiren kurye ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taksi ile gelen motor kasklı kuryenin, paketi bıraktıktan sonra yine taksi ile ayrıldığı görüldü. Görüntülerden, kuryenin 13.08’de olay yerinden uzaklaştığı anlaşıldı. İfadesine başvurulan güvenlik görevlisi ise paketi getiren kuryenin başındaki kaskı çıkarmadan kendisine, “Marina’nın selamı var. Bu paketi gönderip Osman Kurdaş’a elden teslim edilmesini istedi” dediğini, paketi 4’üncü kata şirket çalışanı Sevgi Özcan’ın götürdüğünü anlattı. Güvenlik görevlisinin ifadesi üzerine polis kuryenin kimliğini belirlemek için araştırma başlattı. İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarından, patlamaya neden olan paketi Osman Özdemir Kurdaş’ın yazılım mühendisi oğlu A.K.’nın “kurye kılığında” getirdiği şüphesi üzerine, A.K. babasının tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözaltına alındı.

MESUT YILMAZ'IN KARDEŞİNİN YERİ

İlk bilgilere göre Maltepe'de patlamanın meydana geldiği yer eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'a ait bir holding merkezi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler patlama Maltepe kurye