Beşikdüzü'nde şiddetli yağış ve sel

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bugün şiddetli yağış sele neden oldu. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken 2 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşikdüzü'nde, sabah saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde şiddetini arttırdı. Ağasar deresi ve bazı küçük dereler taşmasıyla, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Yaşanan toprak kaymaları nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Cadde ve sokakları sel basan ilçe merkezinde araçlar su altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yağışın durmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesi iş makineleri menfezleri açmak ve biriken suları temizlemek için çalışma başlattı.

Selle ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, tedbir amaçlı olarak ilçe merkezine elektrik verilmediğini ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle Dolanlı köyünde 58 yaşındaki Dürdane Dübüş ve Ağaçlı köyünde çöken evin altında kalan 55 yaşındaki Fatih Oğuzhan, yaşamını yitirdi.

OKULDA MAHSUR KALDILAR

Sular çekilmeyince, Merkez İlkokulu’nda kalan öğretmenler ve öğrenciler, itfaiye araçlarıyla okuldan çıkartıldı. En üst kata çıkan öğretmen ve öğrenciler, itfaiye araçlarının merdivenleriyle binadan alınarak çıkarılabildi. (DHA)

trabzon-valisi Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü'nde 5 saat içinde normalin 4 katı yağış yaşandığının belirtti.