'Her şey kokmuş, bizim ayak kokumuza baktılar'

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Cerrattepe duruşmasına gidenlerin çoraplarının çıkarttırılarak aranmasına tepki gösterdi. Karahan 'Her şey kokmuş zaten! Bizim de ayak kokumuza baktılar(!)' dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected]

DUVAR - Cengiz Holding'in Artvin-Cerrattepe'de madencilik faaliyetine ilişkin davanın karar duruşmasına Artvin ve Rize valiliklerinin yasaklamaları damgasını vurdu. 751 davacının, reddi hâkim talebinde bulunmasının ardından Duvar'a konuşan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, "Biz sadece açtığımız davanın duruşmasına gittik ama bize terörist muamelesi yaptılar! Reddi hâkim talebinde bulunmaktan başka yol yoktu" dedi.

Karahan, duruşmayı izlemek üzere gelen davacıların ve Artvinlilerin çoraplarının bile çıkarttırılarak sayısız güvenlik kontrolünden geçirilmesini, "Çorabın altında ne aradıklarını anlayamadık. Her şey kokuşmuş zaten! Herhalde bir de bizim ayak kokumuza bakmak istediler" sözleriyle eleştirdi.

Cerattepe davasında salon terk edildiCerattepe davasında salon terk edildi

Cerattepe'nin 20 yıllık 'maden' mücadelesiCerattepe'nin 20 yıllık 'maden' mücadelesi

'BÜTÜN BU YASAKLAR NİYE?'

Artvin'de yürütülmek istenen madencilik faaliyetlerine karşı verilen hukuki mücadelenin öncüsü olan derneğin başkanı Karahan şunları söyledi: "Biz yasa dışı hiçbir şey yapmadık ama nedenini anlayamadığımız biçimde terörist muamelesi gördük. Bütün bu yasaklar niye? Bize bunu açıklayın dedik, açıklayamadılar. Bağımsız olduğunu söyleyen yargı, en doğal hakkımızı kullanmamıza, açtığımız davayı izlememize engel olunmasına sesini çıkarmadı. O zaman bu yargılama sağlıklı değildir diyerek reddi hakim talebinde bulunduk."

Artvin OHAL'le kapatıldı!Artvin OHAL'le kapatıldı!

Etiketler Artvin Cerattepe