Parkta türkü söyleyen gençler tutuklandı

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda Kürtçe türküler söyleyen 12 genç önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. Gençlerden biri ifadesinde "Sadece Kürtçe türküler değil yandakilerin isteğiyle Gesi Bağları'nı da söyledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Esenyurt’taki Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda Gesi Bağları ve Kürtçe türküler söyledikleri için gözaltına alınan 12 genç tutuklandı,

Cumhuriyet'ten Canan Çoşkun'un haberine göre olay, 7 Ağustos günü 17.50 sıralarında polise Recep Tayyip Erdoğan Parkı’ndan 15-20 kişilik grubun yüksek sesle şarkı söyleyip “Kürdistan TC’ye mezar olacak” şeklinde slogan atıldığı yönünde ihbar geldiği iddiasıyla başladı.

Parka gidin polis ekipleri 2'si çocuk 14 genci gözaltına aldı. Geençler, polisteki işlemlerinin ardından savcılığı sevk edildi. Gruptakilerden Mazlum M. savcıya verdiği ifadede 7 Ağustos Pazar günü saat 16.30 sıralarında parka gittiğinde arkadaşı İsmail G.'yi bir grupla şarkı söylergen gördüğünü belirtti. Kendisinin de şarkı söyleyenlere katıldığını anlatan Metin, “Dıl Dısoje, Şemle ve Gesi Bağları şarkılarını söyledik. Gesi Bağları’nı yandaki ailenin isteği üzerine söylemiştik” dedi.

'TEKME TOKAT DÖVDÜLER'

Saat 17.30 parka gelen polislerin kendilerine küfredip saldırdığını iddia eden Mazlum M. “Tekme tokat dövdüler. Hatta yanımda güvenlik amacıyla beklemekte olan polis memuru, kardeşim Zana’ya yumruk attı” dedi.

Metin ifade esnasında kardeşine yumruk attığını ileri sürdüğü polis memuru Çelebi Y.'yi teşhis de etti. Yılmaz ise suçlamaları kabul etmedi ve “Bu kişilerin muayene sırasında doktoru tehdit ettiklerini duydum. Mazlum M., İhsan T. ve Zana M. ve diğer şüpheliler araçtan indirilirken elleriyle zafer işareti yaptılar. Aileleri de bu kişileri alkışladılar. Gözaltı odasında da Kürtçe şarkı söylediler” dedi.

'TC BURADA DİYE SALDIRDILAR' İDDİASI

İhsan T. de savcılık sorgusunda “Saat 16.00 sıralarında yaklaşık 6-7 polis memuru gelerek ‘TC burada’ diyerek saldırdılar. Bu saldırı neticesi benim sağ üst dolgum düştü. Arabada da çarpa çarpa doktora götürdüler. Muayene sırasında ben yaralandığımı söylememe rağmen doktor ‘hani iz göremiyorum’ dedi. Hatta doktor beni muayene ederken arkadaki polis el işaretiyle beni tehdit ediyordu” diye konuştu.

Tutuklanan Hebun Kurt’a ait hastane darp raporunda ise Kurt’un burnunun kırıldığı tespit edildi.

'KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ'

Gözaltına alınan kişilerin sevk edildiği Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hâkimliği, 'kuvvetli suç şüphesini gösterir kısmi ikrar', 'kolluk tarafından düzenlenen tutanaklar' gibi delillerin mevcut olduğunu belirtti. Hâkimlik gençlerin kaçarken yakalandığını da ileri sürErek ve 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 2 çocuk ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan gençlerin avukatı Gamze Sarıyel, “Parka gelen polisler kimliklerini alıp memleketlerine bakmışlar. ‘8 Diyarbakırlı var. Kesin terörist bunlar’ demişler" dedi.