Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektuplu davet

Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasına şehirde tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da mektuplu davet gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin il statüsünden çıkarılarak 'Çölemerik' adında ilçe olması kararının geçen hafta cuma günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçmesine yönelik protesto eylemleri sürerken, Hakkari eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak kente davet etti.

'HAKKARİ HALKI SİZİ BEKLİYOR'

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasını istemediklerini anlatan işadamı Ahmet Şen, Hakkari'de devam eden yatırımın olduğunu ve bunların açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da davet ettiklerini söyledi. Şen, şöyle konuştu:

"Hakkari ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde  başlatılan ve hizmete hazır olan yeni hükümet konağı, vali konağı, spor tesisleri, Çevre ve Şehircilik hizmet binası ve tesisleri, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Yurdu, kayak tesileri, adliye lojmanları, 10 orta ve lise binası, Üzümcü ve Derecik sanır kapıları tesisleri, otogar, sebze hali, Halk Eğitim Merkezi gibi yatırımlar için en az 20 bin esnaf, tüccar, işçi, sanatkar, çiftçi, halk topluluğu ile toplu açılışını yapmak üzere ilimize davet ediyoruz. Türkiye'de ve tüm dünyada o ihtişamlı duruşunuzla vereceğiniz mesajın da çok anlamlı olacağını, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olduğunun Hakkari'den çok daha iyi görüleceği kanaatindeyim. Hakkari halkının sizleri sabırsızlıkla ve samimiyetle beklediğini arz etmek isterim." (DHA)