Antalya'da 2 bin 416 kişiye darbe soruşturması

Antalya'da darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılanların sayısı 2 bin 416'ya ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kamu ve özel sektörde operasyonlar başlatıldı. Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ile birlikte yürütülen soruşturmada bugüne kadar toplam 2 bin 416 kişi hakkında işlem yapıldı. Toplam 1303 kamu personeli açığa alındı. 29 kamu personelinin iş akdi feshedildi, 4'ü de emekliliğe sevk edildi. 2 bin 416 kişiden 1080'i hakkında gözaltı kararı verilirken, 218'i tutuklandı. 317'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 148 kişi ise firari aranıyor. Emniyet veya savcılık sorgularının ardından 248 kişi serbest bırakılırken, 116 kişi de denetimli serbest bırakıldı. 33 kişi de başka ile teslim edildi.

Soruşturmalar kapmasında Antalya'da üst düzey yöneticilerden Vali Yardımcısı Bilal Çelik ve Serik Kaymakamı Rıfat Altan tutuklandı. Alanya kaymakamıyken Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erhan Özdemir ise halen aranıyor.

40 POLİS TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hakkında işlem yapılan toplam 221 polisten 101'i hakkında gözaltı kararı verilirken bunlardan 40'ı tutuklandı, 11'i denetimli serbest bırakıldı. 4 polis başka ile teslim edilirken, 118 emniyet mensubu açığa alındı. 2'si serbest bırakıldı. 34 polisin gözaltı süreci devam ediyor, 10 emniyet mensubu da firarda. 2 polis emekliliğe sevk edildi.

30 ASKER SERBEST BIRAKILDI

Darbe girişimi ardından 68 asker hakkında işlem yapıldı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Burdur Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Karagöz'ün de aralarında bulunduğu 10 rütbeli asker tutuklandı. 30 asker serbest bırakıldı, 11 asker başka ile gönderildi. 2 asker denetimli serbest bırakıldı. 1 asker ise halen gözaltında tutuluyor. 8'i açığa alınırken, 6'sının iş akdi fesh edildi.

11 HAKİM VE SAVCI FİRARİ

Antalya ve ilçelerindeki adliyelerde görevli 73 hakim ve savcı hakkında da işlem başlatıldı. Bunlardan 55'i tutuklandı. 9 hakim ve savcı denetimli serbest bırakılırken, 2'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 3 hakim ve savcı başka ile teslim edilirken, 11 hakim ve savcı ise firari.

MİLLİ EĞİTİM'DE 740 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Görevden uzaklaştırmada en büyük sayı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çoğunluğu öğretmen olmak üzere 740 personel görevlerinden uzaklaştırıldı. Açığa alınan Milli Eğitim personelinden 8'i hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlardan 1'i tutuklandı, 1'i denetimli serbest bırakıldı, 6'sı da halen gözaltında.

Kamu kurumlarının yanı sıra sivil ve özel sektöre yönelik de toplam 468 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında çok sayıda işadamının da bulunduğu sivillerden 91'i tutuklandı. 115'inin gözaltı süreci devam ediyor. 91'i denetimli serbest, 62'si normal serbest bırakıldı. 14 sivil başka ile gönderilirken, 95 sivil örgüt üyesi olduğu iddia edilen kişi de firari olarak aranıyor.

265 AKADEMİSYENE GÖZALTI KARARI

Antalya'daki üniversitelerde de yürütülen operasyonlarda toplam 394 akademisyen hakkında işlem yapıldı, bunlardan 265'i hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. 2 akademisyen tutuklanırken, 157'sinin gözaltı süreci devam ediyor. 129 akademisyenin üniversiteden ihracı yapılırken, sorguları sonrasında 78 akademisyen serbest bırakıldı. 1 akademisyen başka ile teslim edildi. 27 akademisyen ise halen aranıyor.

9 GAZETECİ TUTUKLU

Toplam 24 basın mensubundan 12'si tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbest bırakıldı. 1 basın mensubu gözaltında, 9'u ise firari. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 24'ü açığa alma, 4'ü de iş akdi fesh edilmek üzere toplam 28 kişi hakkında idari işlem yapıldı.(DHA)

Etiketler antalya