Artvin'de Cerattepe protestosu

Artvin'de Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festivalde, çevreye zarar veren madencilik faliyetleri protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen 36. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'ne katılanlar, Artvin'de ve Cerattepe'de yapılan madencilik çalışmalarını protesto etti.

Artvin Belediyesi ile Artvin Boğaları Yaşatma ve Yaylaları Koruma Derneği tarafından düzenlenen 36. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'nin 2. gününde boğa güreşleri yapıldı. Artvin, Erzurum ve Rize'den getirilen 57 boğa Büyük Orta, Başaltı ve Baş kategorilerinde güreştirildi.

Festivale 3 bin vatandaşın yanı sıra, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Artvin Valisi Muhterem İnce de izledi.

Kafkasör Yaylası ve Cerattepe bölgesinde yapılan madencilik faaliyetlerine karşı mücadele veren Yeşil Artvin Derneği üyeleri, izleyicilere üzerinde "Madene hayır, Artvin'ime dokunma" yazılı tişörtler dağıttı.

'Madene hayır. Şirket Artvin'i terk et' sloganları atan Yeşil Artvin Derneği üyeleri, 'Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez' yazısı oluşturarak tepkilerini dile getirdi. Güreşleri izleyenler de gruba alkışlarla destek verdi. (DHA)