Atalay Filiz'in avukatı Vildan Yirmibeşoğlu oldu

Türkiye'nin gündemine "seri katil" olarak oturan ve tutuklanan Atalay Filiz için, İstanbul Barosu'nun görevlendirdiği isim belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 cinayetin zanlısı olarak tutuklanan Atalay Filiz'in avukatı belli oldu. Ailesinin gönderdiği kabul etmeyen Filiz'i savunması için İstanbul Barosu avukat Vildan Yirmibeşoğlu'nu görevlendirdi. Deneyimli bir avukat olan Yirmibeşoğlu, kadın hakları, kadınlara yönelik şiddet, taciz, töre cinayetlerine ilişkin çalışmalar yaptı.

Atalay Filiz, ailesinin gönderdiği ve arkadaşı olan avukatı reddetti. Bunun üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği İstanbul Barosu, Filiz için avukat görevlendirdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, davaya atanan isim Vildan Yirmibeşoğlu oldu.

Avukat Yirmibeşoğlu, Atalay Filiz için verilen tutuklama kararına itiraz edecek. İtirazın nedeninin yasal zorunluluk olduğu ifade edildi. Filiz'in avukatlığını birkaç gün daha yapacak olan Yirmibeşoğlu, kesin kararını hafta sonuna kadar verecek.

DENEYİMLİ HUKUKÇU

İstanbul Barosu’na 33 yıl önce üye olan Avukat Vildan Yirmibeşoğlu, kadına yönelik şiddet ve insan hakları alanındaki çalışmalar yaptı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yirmibeşoğlu, yine aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Beş yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Bilgi Üniversitesi’nde görev yapan Yirmibeşoğlu, TCK Kadın Çalışma Grubu’nun basın sözcülüğünü gerçekleştirdi.

Bilirkişi sıfatıyla iki yıl üst üste Avrupa Parlamentosu’na davet edilen Yirmibeşoğlu, 300 ağır ceza dava dosyasının analiz ettiği “Toprağa Düşen Sevdalar” adlı kitabı yazdı. (Hürriyet)

Etiketler Atalay Filiz