Okul gezisinde kaza: 14 ölü 26 yaralı

Osmaniye'de okul gezisinden dönen öğrencilerin bulunduğu midibüs sulama kanalına devrildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmaniye'de okul gezinden dönen öğrencileri taşıyan midibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalına düştü. Kazada 6'sı öğrenci 14 kişi yaşamını yitirdi.

DHA'dan İbrahim Emül'ün haberine göre, Hatay'dan, Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen öğrenciler dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu midibüs sulama kanalına düştü. İhbar üzerine bölgeye AFAD ve itfaye ekipleri sevk edilirken, kanaldaki su da kesildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, 14 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 26 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili açıklama yapan Osmaniye Valisi Kerem Al, gezinin 5 Temmuz İlkokulu’nun resmi bir etkinliği olmadığını öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini söyledi. Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerininin çalışmaları konusunda bilgi aldılar.

ÇARPIŞMADAN SONRA KANALA DÜŞTÜ

Osmaniye Valiliği’ndem yapılan yazılı açıklamada, midibüste kaç kişinin bulunduğu tam olarak bilinmediği için sulama kanalında arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiği aktarıldı. Midibüsün, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan bir otomobil ile çarpıştıktan sonra kontrolünü kaybedip, kanala düştüğü belirtildi.

KAZA GÜVENLİK KAMERALARINDA

Kaza bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülürde, kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devriliyor. Kazayla ilgili soruşma devam ediyor.

Etiketler Osmaniye kaza