Türkiye-Yunanistan sınırında mahsur kalan 91 mülteci tahliye edildi

Yunanistan polisi, Meriç Nehri'ndeki bir adacıkta 2 Haziran'dan bu yana mahsur kaldığı değerlendirilen 91 mültecinin tahliye edildiğini açıkladı.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunan yetkililer, Türkiye-Yunanistan sınırında, Meriç Nehri üzerindeki bir adacıkta 2 Haziran Cuma gününden bu yana mahsur kalan 91 mültecinin tahliye edildiğini, mültecilerin Türkiye sınırına yakın bir Kabul ve Kimlik Teyit Merkezi'ne sevk edildiğini açıkladı.

Kathimerini'nin aktardığına göre, Yunanistan polisi, konuya ilişkin açıklama yaparak adacıkta 32 erkek, 25 kadın, 34 çocuk mültecinin mahsur kaldığını, Kızıl Haç ekiplerinin de bölgeye gönderildiğini bildirdi. Pek çok mülteci, polise Suriye'den geldiklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE 'KOORDİNE OLMA' ÇAĞRISI

Sivil toplum kuruluşları, Yunan yetkililere e-posta göndererek mültecilerin en az 2 Haziran gününden bu yana adacıkta mahsur olduğunu bildirmişti. Bir kısmı Türkiye, bir kısmı Yunanistan toprağı olan adacıktaki mültecilerin 4 Haziran Pazar günü Yunanistan tarafına geçtiği belirtilmişti. Yunanistan Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, bunun ardından Yunanistan ekipleri bölgede kurtarma çalışması başlatmıştı. 

Açıklamada, Meriç'in sığ su seviyesinin mültecilerin geçişini kolaylaştırdığı, mültecilerin her iki ülkenin de toprağı bulunan adacığı kullandığı ifade edilmişti. Yunanistan hükümeti ayrıca Türkiye hükümetine 'sınır yetkililerinin koordine olması ve yasa dışı geçişleri engellemesi' çağrısında bulunmuştu. Rûdaw haber sitesi de “Küresel Ezidi Örgütü” (Yazda) kurucusu Murad İsmail'e dayandırdığı haberinde, Yunanistan hükümetinin, yaklaşık 6 gündür Meriç Nehri’nde mahsur kalan 80 Ezidi Kürt sığınmacının kurtarıldığını duyurduğunu aktardı. (DIŞ HABERLER)