Türkiye İstanbul'da karşılaştığı Rusya'yı 3-2 mağlup etti

UEFA B Ligi 3. Grup'ta Türkiye ile Rusya, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Türkiye karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Türkiye ile Rusya karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Türkiye'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. 

Ülker Stadı'ndaki mücadelenin ilk golü 11. dakika Rusya'dan geldi. Türkiye Milli Takımı, savunmadan çıkarken Merih Demiral topu kaptırdı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Kuzyaev, altı pas önündeki Cheryshev'e pasını attı. Bu oyuncunun gelişine vurduğu top, ağlara gitti. 

RUS OYUNCUYA KIRMIZI KART

24. dakikada Rusya 10 kişi kaldı. Orta sahadan Rusya savunmasına doğru atılan topu kapmak için hareketlenen Cenk Tosun, ceza sahası önünde Semenov tarafından düşürüldü. Maçın hakemi Marciniak, Semenov'a kırmızı kartını gösterdi. 

26. dakikada Türkiye Milli Takımı beraberliği yakaladı. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortaya ön direkte kafayı vuran Kenan Karaman, topu ağlarla buluşturdu. 

32. dakikada Türkiye 2-1 öne geçti. Rusya ceza sahası içerisinde Kaan Ayhan ile paslaşan Cengiz Ünder, sağ çaprazdan ayak içiyle vuruşunu yaptı, direğe de çarpan top ağlara gitti: 2-1. 

Mücadelenin ilk yarısı milli takımın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

TÜRKİYE PENALTI KAZANDI

51. dakikada Rusya ceza sahası içerisine giren Ozan Tufan'ı, Kuzyaev düşürdü. Hakem Marciniak penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, kaleci Guilherme ve topu ayrı köşelere gönderdi. Bu golle Türkiye Rusya karşısında 3-1 öne geçti.    

57. dakikada konuk ekip farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Karavaev, ceza sahasına girdi ve son çizgiye kadar topu sürdü. Bu oyuncunun altı pas önüne çıkardığı topu kontrol eden Kuzyaev'in şutunda top ağlara gitti.

78. dakikada Türkiye, 4. gol şansını kullanamadı. Türkiye Milli Takımı Hakan Çalhanoğlu ile kontra atağa çıktı. Hakan, sağdan bindiren Ozan'a pasını attı. Ozan, ceza sahası içerisindeki Cenk Tosun'a pasını verdi, bu oyuncunun sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

Müsabaka Türkiye'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı. 

Diğer müsabakada ise Macaristan ile Sırbistan sahadan 1-1'lık eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Rusya, averajla liderliğini sürdürdü.  (AA)