Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonası'na veda etti

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Sırbistan'a 3-2 yenilerek turnuvaya son 16 turunda veda etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2021 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu'nda 2-1 öne geçtiği karşılaşmada Sırbistan'a 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Polonya'nın Gdansk kentinde oynanan son 16 turu mücadelesinde, A Milli Takım, son Avrupa şampiyonu Sırbistan ile karşılaştı.

Maça iyi başlayan Sırbistan, Ivovic ile servislerden üst üste sayılar bularak mücadelenin ilk 6 sayısını hanesine yazdırdı. İyi savunma yaparak aradaki skor farkını 3'e kadar indiren A Milli Takım (9-6), Kovacevic'in sayılarına engel olamadı ve Sırbistan, ilk seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti.

Oyunun ilk setinde olduğu gibi Sırbistan, etkili servislerin ardından 5-0'lık seriyle ikinci sete başladı. Vahit Emre Savaş ve Adis Lagumdzija'nın sayılarıyla mücadeleye ortak olan Türkiye, aradaki skor farkını kapattı. Set sonlarına doğru ilk kez öne geçen A Milli Takım, skor avantajını iyi kullanarak seti 25-22 kazandı ve maçta durumu 1-1'e getirdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın üçüncü setinde, Sırbistan servislerle sayılar kazanırken, Türkiye ise file önünde bulduğu sayılarla oyuna ortak oldu: 19-19. Setin son bölümünde etkili bloklarla rakibine üstünlük kuran Türkiye, seti 25-22 alarak karşılaşmada 2-1 öne geçti.

İki takımın da basit hata yapmaktan kaçındığı dördüncü sette, Sırbistan, Atanasijevic'in file çaprazına attığı sayılarla A Milli Takım ise Yiğit Gülmezoğlu'nun hücuma katkısıyla oyuna ortak oldu: 11-11. Oyunun kalan bölümünde Kovacevic'in skora yeniden katkı vermesiyle üstünlük kuran Sırbistan, bu seti 25-23 alarak skoru 2-2'ye getirdi.

Mücadelenin beşinci ve final seti, karşılıklı sayılarla başladı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede saha değişimine Sırbistan 8-5 önde girdi. Son bölümde rakibinden daha fazla basit hata yapan Türkiye, seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

Bu sonuçla Sırbistan adını çeyrek finale yazdırırken, şampiyona tarihinde ilk kez son 8 takım arasına adını yazdırmaya çalışan "Filenin Efeleri", bu hedefinde başarılı olamadı. (AA)