Turgut Yüksel'in distopik mizah dergisi 'Cesur Yeni Pigya' çıktı

Dijital distopik mizah dergisi "Cesur Yeni Pigya"nın ilk sayısı yayınlandı. Dergi, her ay ücretsiz olarak okunabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çizgi roman yazarı ve çizer Turgut Yüksel'in dijital distopik mizah dergisi "Cesur Yeni Pigya" okurla buluştu. Her ay yayımlanacak olan mizah dergisi ücretsiz olarak www.cesuryenipigya.com adresinden okunabilecek. 

Yüksel, Pigya gezegenini "şer kervanı, ihanet şebekeleri, küpsel baronlar, bozguncu odaklar, algı oyuncuları, köhnemiş zihniyetliler, kaos simsarları, karanlık lobiler ve paslı zihinler tarafından çepeçevre kuşatılmıştı" diyerek anlatıyor.

"Sürekli olarak gezegenin kırmızı çizgisini geçmeye çalışan bu husumet cephesini ise “üst akıl” yönetmekteydi. Ayrıca bu dertler yetmezmiş gibi Pigya’nın üzerinde bir heyula dolaşıyordu ve gezegenin bütün güçleri bu heyulaya karşı birleşmişti. Zira, heyulanın etkisi altında kalma eğilimi fıtratlarından dolayı içlerinde bulunan alt sınıfın, yani pigoletarya’nın sürekli olarak denetim altında tutulması ve kafalarında her an oluşma ihtimali bulunan düzen bozucu soru işaretlerinin daha doğmadan engellenmesi gerekiyordu. Cesur Yeni Pigya’nın medyası ve neferleri liderleri Sayın Napolyon önderliğinde bu karanlık odakların bitmek bilmeyen kirli oyunlarına karşı destansı bir mücadele içindeydi."

George Orwell'in 'Hayvan Çiftliği' ve '1984' romanlarından Aldous Huxley'nin 'Cesur Yeni Dünya' romanından ilhamla ortaya çıkan "Cesur Yeni Pigya" ise milyonlarca ışık yılı uzaklıktan alıcılarına ulaşan "Pigya TV"nin sağlık, haber, analiz, sanat gibi programlarını izleyerek gezegendeki hayatı okurlara aktarıyor.

Derginin birinci sayısında izlenilen bu yayınlardan şu bölümler yer alıyor:

  • Derin Analiz
  • Derin İlişkiler (Tv dizisi)
  • Derin Haber
  • Derin Sağlık
  • Derin Yorum
  • Derin Sanat

 

Dergiyi okumak için:

facebook.com/cesuryeni.pigya
twitter.com/CPigya
instagram.com/cesuryenipigya
patreon.com/cesuryenipigya