Turgut Kazan ve Kemal Aytaç'tan Soylu'ya: İnsanları bu şekilde teşhir edemez

İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Turgut Kazan ve avukat Kemal Aytaç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında İBB'de daha önce çalışan kişilerin bilgilerini ifşa etmesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Soylu açıklama yaptığı sırada canlı yayında ekranlara İBB’de daha önce çalışan kişilerin fotoğraflarını ve bilgilerini teşhir etti. İstanbul Barosu’nun eski Başkanı ve Ceza Hukukçusu Turgut Kazan ise Soylu’nun insanlara ait bilgileri teşhir edemeyeceğini söyleyerek, “Soylu’nun yaptığı kurala aykırı” ifadelerini kullandı.

Turgut Kazan

‘SOYLU’NUN YAPTIĞI KURALA AYKIRI’

Kazan şunları söyledi: “Bir bakan düşünün, ‘Siz bacaklarını kırın, mahkeme kararı arkadan gelir’ diyen bir bakan her şeyi söyleyebiliyor. İnsanları bu şekilde teşhir edemez. Soylu’nun söyledikleri gerçek olsa dahi böyle bir şey yapamaz. Bir insanın fotoğrafını, ismini, bilgilerini vermek yine söylüyorum kural dışıdır. Varsa sorumluluk hesabını sorumlu kişi verir. Bir insan cezasını çeker ve daha sonra hayatına kaldığı yerden devam eder. Cezasını çeken bir insan fırında ekmek de mi almasın? Soylu’nun canlı yayında bahsettiği, fotoğraflarını paylaştığı, bilgilerini teşhir ettiği insanların durumunu bilmiyorum. Ama ebediyen bir mahkumiyet yoktur. Ki ben Soylu’nun söylediklerinin doğru olmadığını düşünüyorum. ‘Bacakları kırın’ diyen biri her şeyi yapabilir.”

Kemal Aytaç

'İÇİŞLERİ BAKANI SUÇ İŞLİYIOR’

Avukat Kemal Aytaç “Emniyetin görevi ifşalamak değildir. Toplayıp suç ise, gözaltına alıp savcılığa vermesi gerekir. Savcı ise dava açmaktır" diyerek Soylu'ya tepki gösterdi.

"Dertleri İmamoğlu üzerinden politik çıkar elde etmektir" diyen Aytaç şunları söyledi: "Bu yapılan insanları mahkum etmektir. İnsanların adlarını, resimlerini bütün televizyonlarda canlı yayında ortaya koyup bunlarla ilgili bu ifadelerin kullanılması akıl alır iş değildir. Dertleri İmamoğlu üzerinden politik çıkar elde etmektir. İnsanların isimlerinin okunması bir ifşadır; bu da bir suçtur. Daha önce yargılanıp ceza almış olsa bile tekrar bu insanları ifşa etmek de suçtur. Böyle bir şeyi yapamazsın. Asıl amacı teröristleri yakalamak yerine bir manipülasyon yapmaktır. Dosya savcılıktayken bakanın hala konuşmasının anlamı nedir? İçişleri bakanı suç işliyor. Amacı İmamoğlu’nu açığa almaktır. Bunu yapabilirler. Bu bir bilek güreşidir. Kamuoyunun desteğini almak istiyorlar. Buradan kendilerine menfaat sağlamak istiyorlar. Bu çok çirkin ve hukuksuz bir iştir.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler soylu turgut kazan ibb