Turgut Kazan: Halk Ekmek, İsvan tarafından kuruldu

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım'ın 'Halk Ekmek'in Erdoğan tarafından kurulduğu' iddiasına tepki gösteren Kazan, "Bu yalan, Ahmet İsvan’ın hatırasına karşı büyük bir saygısızlıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hukukçu Turgut Kazan, CNN Türk'te 2 Ocak tarihinde yayınlanan ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun katıldığı 'Ne Oluyor?' programında öne sürülen 'İstanbul Halk Ekmek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulduğu' iddiasına tepki gösterdi. Göksu'nun katıldığı canlı yayına telefonla bağlanan Yıldırım, "Halk Ekmek’i biz kurduk, Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu" demişti. 

'İSVAN'IN HATIRASINA KARŞI BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK'

Twitter paylaşımında söz konusu iddiaları eleştiren Turgut Kazan, “2 Ocak gecesi CNN’deki NE OLUYOR programında, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet YILDIRIM, HALK EKMEĞİ ERDOĞAN’ın kurduğu yalanını söylemiştir. Program konuğu Tevfik GÖKSU da, gülerek / başını sallayarak, bu yalana onay vermiştir" açıklamasını yaptı. Kazan, şöyle devam etti: 

"Üstelik, program konuğuna soru sormaları gereken sunucu, iki araştırmacı, bir gazeteci yalanı izlemekle yetinmiştir. Oysa, kuruluş çalışmaları Şubat 1971’de başlatılan Halk Ekmek, 1977’de faaliyete geçti. O tarihte Belediye Başkanı Ahmet İSVAN’dı. İlk adımı coşkuyla atmış ve sonuca ulaşıldığında büyük bir mutluluk duymuştu. ERDOĞAN ise 17 yıl sonra belediye başkanı seçilmiştir. Bu YALAN, 1980 darbesinden sonra 5’li çetenin hışmına uğrayan, gözaltına alınıp tutuklanan ve yıllarca cezaevinde kalan müvekkilim Ahmet İSVAN’ın hatırasına karşı büyük bir saygısızlıktır. Söyleyeni, gülerek destekleyeni ve izlemekle yetinenleri kınıyorum." 

'HALK EKMEKLERİ BİZ KURDUK'

Yıldırım, Halk Ekmek ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

"Halk ekmek konusunun bu kadar uzaması gündeme yakışmıyor. Çünkü hiçbir hizmet yapmadıkları için CHP ve İBB yönetimi maalesef diyorum, küçücük bir suda kızıl kıyamet koparıyorlar. Sayın Başkanımız anlattı. Dedi ki; bu meclisten alınmış bir karar ilçe belediyesi ile oturursun konuşursun, herhangi bir yerde buna beraberce karar verirsiniz. Koyacağınız yere koyarsınız. Halk ekmekleri biz kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız kurdu halk ekmekleri. Halk ekmeğe neden karşı olalım. Halka karşı olunur mu?" (HABER MERKEZİ)