Turgut Altınok, Mamak Bilim Merkezi açılışına katıldı  

Mamak Bilim Merkezi açılış törenine katılan Turgut Altınok, bilim ve teknolojiye çocuk ve gençlerin 'milli ve manevi değerleri' koruyarak teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mamak Bilim Merkezi açılış törenine katıldı. Açılış töreninde Mamaklılara hitap eden Turgut Altınok, 21. Asrın teknoloji ve bilim asrı olacağını belirterek, “Teknolojiye sahip olan devletler, 21. Yüzyılın güçlü devletleri ve refah toplumu olacaktır” dedi.

Dünyada son otuz yılda bilgi ve teknolojiye sahip olan milletler, ülkeler ve şirketlerin değiştiğini, bunun da ekonomik dengeleri değiştirdiğini kaydeden Altınok, “Bir zamanlar dünyanın en güçlü şirketleri silah, ilaç, petrol şirketleriydi. Bugün ise teknoloji şirketleri” dedi.

Türkiye’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 'hayal' veya 'mümkün değil' denilen pek çok şeyi başardığını belirten Altınok, “TOGG’u üretiyor ve ihracatını yapıyoruz. İHA’larımızla dünyanın ilk üçündeyiz. Aşağılık kompleksi bitti. Biz artık araç üretiyoruz, kendi denizaltılarımızı üretiyoruz. 22 yıl önce tankını İsrail’e tamir ettiren bir ülkeden bugün Altay tankı yapan ülke haline geldik. İnşallah KAAN uçağımız ve dünyada insansız ilk savaş uçağı olan Kızılelma, büyük katma değerler sağlayacak” dedi.

Bilim ve teknolojiye çocuk ve gençlerin “milli ve manevi değerleri” koruyarak teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Altınok, “İnşallah Büyükşehir için Mamaklı ve Ankaralı hemşehrilerim vekaleti verince, bakanlığımızla beraber başkenti bilgi, teknoloji merkezleri, bilişim vadileri, kütüphaneler, gençlik merkezleri, spor merkezleri ile donatacağız” diye konuştu.

'YENİ ALİ KUŞÇULAR, İBNİ SİNALAR, FARABİLER YETİŞSİN'

Büyükşehir belediye başkanının Ankara’ya birçok söz verip yapmadığını, ilçe belediye başkanları olarak kendisinin Keçiören’de, Murat Köse ve Asım Balcı’nın da kendi ilçelerinde önemli hizmetler yaptığını kaydeden Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emek veren, gönül veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah burada yeni Ali Kuşçular, yeni Harezmiler, Uluğ Beyler, İbni Sinalar, Farabiler, Ali Şir Nevailerin yetişeceği bir merkez olmasını temenni ediyorum.”