Turgut Altınok Keçiören’deki mahalle muhtarlarına bilgisayar dağıttı

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi'nin mahalle muhtarlarına verdiği bilgisayarların teslim törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Keçiören Belediyesi tarafından Keçiören’deki mahalle muhtarlarına verilecek bilgisayarların teslim törenine katılan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören’e yaptıkları gibi marka eserleri Ankara’ya da kazandıracaklarını söyledi. Altınok, “Bir şehre geldiğiniz zaman öne çıkan ne eser var diye bakarsınız. Bizden başka tek başına kule yapan bir belediye daha yok. İnşallah Atatürk Cumhuriyet Kule’mize milyonlarca turist gelecek. Biz minnacık bütçeyle bu eserleri yaptık, 5 yılda Ankara’da Büyükşehir tarafından yapılan bu kadar eser var mı? Yok. İnşallah bu eserleri Ankara’ya biz kazandıracağız” dedi.

Keçiören Belediyesi'nde kiralık araç uygulamasına son verdiklerini ve belediyeyi kâra geçirdiklerini söyleyen Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Keçiören Belediyemiz araçlara kira ödemiyor, bünyemize 252 araç aldık. Kasasında para olan bir belediye bırakıyoruz. Kamu borçlarımıza da yapılandırma yaptık, yavaş yavaş ödeniyor. 5 yılda Keçiören’de asla ayrım yapılmamıştır. Buradan az oy çıkmış, buraya hizmet yapmayalım demedik. Ankara’yı da bu bakış açısıyla yöneteceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı 2019’da göreve gelir gelmez AK Partili belediyelere verilen bütün araçları aldı.”

'KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİ ACİLEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin de konuşan Altınok şunları söyledi:

“Ankara’da acilen kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Keçiören’de 2019 yılında göreve başladığımızda kentsel dönüşüm planlarını yaptık Büyükşehir tarafından iptal edildi. 31 Mart’tan sonra 6 ay içerisinde Keçiören’in kentsel dönüşümünü yapacağız. Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ’ın bazı bölgelerinde yapacağız. Mamak Demirlibahçe, Abidinpaşa, Etimesgut’ta da ayrım yapmadan hemen dönüşüme başlayacağız.”

Keçiören’deki trafik problemini çözmek için hayata geçirecekleri projeleri anlatan Altınok, Fatih Köprüsü’nü 4’er şeritli hale getirerek genişleteceklerini belirtti. Altınok şunları söyledi:

“Fatih köprüsünü 4’er şeritli yollar şeklinde yapacağız. Havaalanı metromuzdan Kuzey Ankara, Çaldıran, Yeşilöz mahallelerimiz istifade edecek. Sancaktepe, Şehit Kubilay, Ayvalı mahallelerimiz metroya kavuşacak. Sanatoryum, Nuri Pamir, Yeni Etlik, General Tevfik caddelerini tek yönlü hale getireceğiz. Refüjlerdeki ışıklandırmaları kaldıracağız. Trafik problemini çözeceğiz.”

Muhtarlara yönelik projelerini de anlatan Altınok, “Muhtarlarımıza her ay bin 500 lira yatıracağız. Ulaşım muhtarlarımıza ücretsiz olacak. Muhtar evi yapacağız, böylelikle Ankara’ya ilçelerden gelen insanlarımız yemeklerini yesinler, çaylarını içsinler. Her şey belediyemizden olacak” dedi.