Turgut Altınok: 'Bizim verilemeyecek bir hesabımız yok'

Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında Ankara'daki yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Habertürk canlı yayınına katıldı.

Altınok, mal varlığından, Mansur Yavaş’ın Londra'dan aldığı ev ve Ankara’nın sorunlarından kendi projelerine pek çok konuda açıklamalar yaptı. 

'ANTALYA’DA 600 DAİRE' İDDİALARINA YANIT VERDİ

Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Mal varlığı beyanım üzerinden o kadar çamurlar, iftiralar, yalanlar atıldı, fırtınalar koparıldı. 600 tane dairesi var dedi. ‘Bu 600 dairesini beyan etmedi, etik değil, istifa etmelidir’ dedi. Ben dedim ki ‘Yalan söylüyorsun, çamur atıyorsun iftira atıyorsun. İspat edersen Antalya’da 600 dairemin olduğunu istifa edeceğim’ dedim. Yani belediye başkanı olmadan önce anne babadan kalma beyan ettiğimiz malların tamamı. Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış, çoğalmamış. Ama bir çamur yalan ve iftira kampanyasını Yavaş başlattı. ‘600 dairemin olduğunu ispat edersen ben istifa edeceğim zerre onurun varsa eğer ispat edemezsen sen istifa edecek misin?’ dedim."

Antalya’da tapu müdürlüğüne yazı yazdığını belirten Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya’da ne kadar gayrimenkulüm varsa çıkartılmasını rica ediyorum.’ diye. Bakınız yazıyı okuyorum. ‘Turgut Altınok adına Türkiye’nin tamamının 02.05.2021’den beri ortak platformu Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinde T.C. kimlik numarası kriterleri kullanılarak yapılan araştırma ve sorgulama sonucunda Antalya İl ve İlçe sınırları içerisinde herhangi bir gayrimenkul kaydına rastlanılmamıştır.’ Belgesidir bu." 

'YAVAŞ'IN HESAP VERMESİ LAZIM, BİZİM VERİLEMEYECEK BİR HESABIMIZ YOK'

Altınok, Mansur Yavaş’ın kızına Londra’dan ev aldığını ve şirket kurduğunu, Ankara’daki 25 milyon TL değerindeki evini de belediye başkanı olduktan sonra aldığını açıkladı. 

Altınok, şunları söyledi:

“Yavaş gidiyor Londra’dan kızına ev alıyor. Sayın Yavaş ne zaman alıyor? Belediye Başkanı olduktan sonra alıyor. Diyor ki ‘4 milyon lira gönderdim.’ Sen belediye başkanı olduğun sürece dört milyon lira maaş alamazsın. ‘2023 yılında aldım’ diyor tapu kayıtlarında öyle yazıyor. Ben bu konulara girmeyecektim ama oturduğum eve kadar resmini çekip yayınladılar sosyal medyada. Kendisinin oturduğu ev Ümitköy’de 25 milyon lira. Bu evi de belediye başkanı olduktan sonra aldı. Yani belediye başkanı olarak sen beş yılda hangi maaşla 25 milyonluk ev aldın, orada oturuyorsun? Şuraya geleceğim. 25 yıl belediye başkanlığı yapsa aldığı maaşları biriktirse yine böyle bir evde oturamaz. Yani aslında kendisinin bu hesapları vermesi lazım. Bizim verilemeyecek bir hesabımız yok.”

'80 KİLOMETRE METRO YAPACAĞIZ'

Son olarak, seçilirse Ankara'da yapacağı projelere değinen Turgut Altınok, metro projelerini anlattı. 80 kilometre metro yapacaklarını ifade eden Altınok, şöyle konuştu: 

“80 kilometre metro yapacağız Ankara’ya. Nereden başlayacağız? Havaalanı yolu metrosu, Çubuk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,  Saray Pursaklar, Kuzey Ankara, Keçiören ve Altındağ. Oradan Etlik Şehir Hastanesi'nden Ovacık’a kadar bir metro aksı olacak. Sonra bunu Keçiören Kuyubaşı metrosuyla bağlıyoruz. Keçiören’in yüzde 80’i metroya kavuşmuş olacak. Mamak metrosunu da Dikimevi'nden Nata Vega’ya kadar götüreceğiz. Yine tabii özellikle Koru, Çayyolu metrosunu da Bağlıca’ya götüreceğiz. Bağlıca, Etimesgut, Eryaman, Elvankent oradan Sincan merkeze kadar yine metro ile devam edeceğiz. Bir taraftan da Törekent metrosu var Sincan organize sanayi bölgesine kadar. Oradan da Yenikent’e."

'ANKARA TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU TÜKETİYOR, İNDİRİM YAPACAĞIZ'

Seçimde sonra yapılacak sosyal yardımlara ve altyapı yatırımlarına da değinen Altınok, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 

"Emeklilere 1000 lira veriliyor. Biz 15 Nisan’da emeklilerimizin hesabına 5.000 lira yatıracağız. 400 lira et parası veriyor. Onu 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Zaten su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapıyoruz. Ankara Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Tabii çocuklarımıza kantin kart getiriyoruz. İlkokul, ortaokul, lise çocuklarımıza. Alışverişini gidip kantinden yapacaklar. 20 bin üniversite öğrencimize bin 500  lira burs vereceğiz. Ankara’da bir sürü köyümüzün suyu yok, kanalizasyonu yok maalesef. 2 yılda Ankara’da suyu kanalizasyonu olmayan köy kalmayacak. Su aboneliğinden ücret almayacağız.  500 yüz litre mazot vereceğiz yılda çiftçimize."