Turgut Altınok ASO’yu ziyaret etti

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara Sanayi Odası’na (ASO) ziyarette bulundu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Sanayi Odası Ocak ayı meclis toplantısına katılan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altıno, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerle görüştü.

Ankara’nın ticaret noktasında istenilen düzeyde olmadığının altını çizen Altınok, “Türkiye’ye baktığınız zaman Ankara'da kaç tane organize sanayi bölgesi var, azız ve zayıfız. Projelerimizde şu var. Ankara'da sanayi bölgelerimizi çoğaltacağız. Yani biz bu şehrin tabii gelişmesi başkentimizin gelişmesi aslında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomisinin de gelişmesi. Belediyeci birlikte üç şey var. Tabii finansman yönetim, kaynak yönetimi, proje yönetim ve insan yönetimi. Bu projeleri yapmak için kaynaklar lazım. Ankara'da 13 tane değil de 33 tane organize sanayi bölgesi olsaydı, şu an Ankara Büyükşehir Belediyemizin bütçesi 2024 yılında yüz milyar civarında. Ne oldu bu bütçe? 200 milyar olurdu, 250 milyar olurdu, 300 milyar olurdu. Tabii ticaretin gelişmesi de var. Sadece ben sanayi bölgelerini söylüyorum. Çünkü büyükşehirlerin en önemli gelir kaynakları, kalemleri, ilde toplanan vergilerin yüzde 5’i her ay Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilir. Ayrıca ilçe belediyelerin İller Bankasından aldığı paylarının yüzde 45’i de yine her ay Büyükşehir Belediyesi'ne gider. Ama en büyük kaynak nedir? Yüzde 5 vergiden aldığı kaynaktır. Dolayısıyla Ankara'mız gerek sanayide gerek ticarette hak ettiği yerde değildir.” diye konuştu.

'HAVAALANI METRO PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Havaalanı metro projesini hayata geçireceklerini de dile getiren Altınok şöyle konuştu:

“Havalananı yolu yapacağız inşallah. Projemiz de var. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Ulaştırma Bakanımızla konuştuk. Yani biz yapacağız dedik mi yaparız, onu da söyleyeyim. Öyle seçimden seçime değil. Hiçbir mazeret yok. Hiçbir mazeret olmayacak. Sadece havalanı yolu metrobüsü değil. Tabii işçimiz Altındağ'dan Mamak'tan ya da diyelim Keçiören’den çıktı, belki bir buçuk iki saatte Organize sanayi bölgelerine gidiyor. Gerek Macunköy olabilir, Sincan olabilir. Dönüşte de bir buçuk iki saatte evine gidiyor. ‘İnsanca yaşam, insanca hayat’ diyoruz. İnsanımız çok değerli. Yani işçilerimiz olmasa bu üretimler olmaz. Onları rahatlatacağız inşallah. Mamak Metro'muz var. Altındağ Metrosu var. Havalimanı Metromuz, geliyoruz Etlik Şehir Hastanesi, Ovacık oradan Keçiören aksları var, oradan bizim Kuyubaşı istasyonu var. Dolayısıyla havaalanı dâhil bütün ringleri yapacağız. Dünyanın birçok başkentine baktığımız zaman hatta yani ekonomik veya hayat standartlarına baktığımız zaman bizden ekonomik ve hayat standardı az olan ülkelerin mutlaka başkentlerinde havalimanında metro vardır. Nasip olursa bunları konuştuk. Hızlıca bu metro hatların ihalesini yapacağız.”