Turgut Altınok: 'Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor'

Turgut Altınok, "Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerde de belediye başkanının misyonu, şehirdir. Şehrin misyonu, belediye başkanıdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Başkent Organize  Sanayi Bölgesi Yönetimini ziyaret etti. Ziyarette konuşan, Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinin verimli kullanılmadığını söyledi.

Altınok, “Ticaretten geldiğim için hemen hemen tüm sektörlerde finans yönetimi, kaynak yönetimi, proje yönetimi ve insan yönetiminin önemli olduğunu biliyorum. Sanayicilerimiz ve iş insanlarımız açısından masanın bir bu tarafı bir de diğer tarafı var. Çekilen sıkıntıları, problemleri görüyorum. Akyurt’ta Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı yok, vidanjör geliyor. Her seferinde 650 lira para veriliyor. Bu Ankara’mıza yakışmıyor. 300 tane fabrika var burada. Altyapısı yok. ‘Para verin yapalım, kaynak yok' diyorlar. Kaynak o kadar çok ki, parayı düzgün kullanan için. 5 yılda 300 milyar bütçe yönetti. Ankara’ya ne yatırım yapıldı? Yüzde 10’u 30 milyar yapar. Ankara’da, 30 milyarlık bir şey varsa göstersin iş insanlarımız. Yani kaynak problemi diye bir şey yok. Kaynakları yerinde kullanmama problemi var” diye konuştu.

'ARTIK ÜLKELER DEĞİL ŞEHİRLER YARIŞIYOR'

Akyurt Fuar Alanı'nın tamamlanacağını ve Ankara’ya 10 yeni organize sanayi bölgesi kuracaklarını söyleyen Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fuar alanı Ankara’ya, sanayimize, ülkemize çok şey kazandıracak. Öyle ülkeler var ki bunları gidip görüyorsunuz. 7 milyon, 8 milyon, 13 milyon, 20 milyon kişinin ziyaret ettiği şehirler var. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerde de belediye başkanının misyonu, şehirdir. Şehrin misyonu, belediye başkanıdır. Şehir belediye başkanının, belediye başkanı şehrin aynasıdır. İrili ufaklı 13 organize sanayi bölgemiz var. Onların altyapısını, üstyapısını, sosyal tesislerini yapacağız. İşçilerimiz nefes alacak. Ankara’da 10 tane daha organize sanayi bölgesi olsa işsizlik problemi kalmaz. Yan sektörlerle birlikte 500 bin kişiye iş imkanı sağlanır.”

'ANKARA YATIRIMCILAR İÇİN AVANTAJLI BİR ŞEHİR'

Ankara’nın yatırımcılar için önemli lojistik avantaja sahip olduğunun altını çizen Altınok şunları kaydetti:

“Avrupalı, Türkiye'de yatırım yapmak istiyor. Çinli, Türkiye’de yatırım yapmak istiyor. Allah korusun, İstanbul’da yaşanabilecek olası bir deprem nedeniyle fay hatlarına yakın olan birçok şirket veya holding İstanbul’dan fabrikalarını taşıma kararı aldı. Nereye taşıyorlar peki? Ankara’ya. Niye Ankara? Havalimanı var. Demiryolu ağlarımız var. Karayolu ağımız lojistik açıdan avantajlı.  Tüm bu parametreler Ankara’yı ön planda tutuyor. Bu anlamda sanayicilerimizin, iş insanlarımızın önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

FABRİKA İŞÇİLERİ İLE BULUŞTU

Turgut Altınok daha sonra Kalyon Grup fabrika işçileri ile buluştu. Altınok, sanayi işçilerinin ülke ekonomisine katma değer katan önemli bir misyona sahip olduklarını belirtti.  

Ankara’yı bir dünya başkenti yapmayı hedeflediklerini söyleyen Altınok, işçilerle yemekte buluşarak söyle konuştu:

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim Ankara’ya eserlerimiz var, projelerimiz var. Ankara’ya sevdamız var, aşkımız var. Ankara ışıkları sönen, karanlık, büyük bir kasabaya doğru giden bir başkent durumuna geldi. Ulaşım ve trafik problem. Kenti geliştirilecek  yatırımlar yapılmadı. ‘Benim Ankara’ya mega projem yok, benden proje beklemeyin, yol yapsam trafik artar.’ diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı var.  Kadim cumhuriyetimizin, devletimizin, Milli Mücadele’mizin başkenti Ankara’mızı çocuklarımız için, torunlarımız için güzel bir kent, güzel bir başkent olarak bırakmak vebalimizdir, sorumluluğumuzdur.”