Turgut Altınok Ankaragücü’nü ziyaret etti

Ankaragücü tesislerini ziyaret eden Turgut Altınok, "Bir spor kenti olacak Ankara. Ankaragücü'müze bir spor tesisi yapıyoruz. İnşallah yarısını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankaragücü’nün Beştepe’deki tesislerine ziyarette bulundu. Altınok ve beraberindeki heyet Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve kulüp yöneticileri tarafından karşılandı.

Altınok burada yaptığı açıklamada, “Ankaragücü’müze, Gençlerbirliği takımımıza ve Keçiörengücü’müze ve amatör spor kulüplerimize her türlü desteği vereceğiz. Bir spor şehri bir spor kenti olacak Ankara. Ankaragücü'müze bir spor tesisi yapıyoruz. İnşallah yarısını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Onun dışında her türlü desteği vereceğiz Süper Lig’de Ankara’mızın takımına Ankaralıların sahip çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Keçiören’de spor federasyonları için başlattığı tesis yapımı ve federasyonlara teslim edilmesi konusundaki çalışmalarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince de devam ettireceğini dile getiren Altınok, “Federasyonlarımıza binalarını yapacağız, spor tesisleri yapacağız, kampüslerini yapacağız. Bütün spor branşlarında Ankara’mızı sporun merkezi yapacağız. Uluslararası maçlar turnuvalar Ankara’ya gelecek. 19 Mayıs Stadı’mızın inşaatı da bitiyor. Milli maçlar da Ankara’da oynanacak. Ankara’yı sporun başkenti yapacağız. Biz Keçiören’de birçok spor tesisi yaptık. Şu anda 11 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Etlik’teki olimpik yüzme havuzumuzun hala Türkiye’de bir örneği yok. Hiçbir Büyükşehir Belediyesinde böyle bir tesis yok. Oradan birçok şampiyon çıktı. Yüzmeden, birçok dereceler aldık. Binlerce sporcu yetiştirdik. Halı sahalar bizde ücretsiz çocuklarımıza ve gençlerimize. Spora birçok spor branş branşlarına yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.

'AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZE TESİS YAPACAĞIZ'

Ankara’daki amatör spor kulüplerine de tesis desteği vereceğini de söyleyen Altınok, “Ankara’da şu an amatör spor kulüplerimizin maalesef sahaları yoktur. Nereyi bulurlarsa orada oynuyorlar. 19 Mayıs Stadı’nda vardı yıkıldı biliyorsunuz. Amatör spor kulüplerimize de güzel sahalar yapacağız. Aynı zamanda her kulübümüze orada bir yer vereceğiz. Her türlü desteği vereceğiz. Çocuklarımızı hep hem spora yönlendireceğiz hem de birçok branşta ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştireceğiz” dedi.

 

EMRE BELÖZOĞLU: BAŞKANIMIZIN SPORA DESTEĞİNİ DUYMUŞTUK

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Biz Ankara’yı çok sevdik. İstanbul Beykoz’da başkanımızın spor ve sporcuya yaptığı desteği duymuştuk. Çok anlamlı buluyorum. Bizim de amacımız Ankara’ya Ankaragücüne en iyi şekilde hizmet etmek. Değerli büyüklerimizin de bize desteğiyle kulübümüzü inşallah yukarılara yere taşıyacağız” İfadelerini kullandı.