Turgay Yakut'tan yeni yılın ilk konseri: Kulvar Dışı Tınılar

Sanatçı Turgay Yakut, 14 Ocak'ta dinleyicileriyle buluşacak. Konser, Karma Drama Sahne'de gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Turgay Yakut, 2022'nin ilk konserini 14 Ocak Cuma günü Karma Drama Sahne'de verecek. Yakut, "Kulvar Dışı Tınılar" adını verdiği konserde,  kendi bestelerini çalıp söyleyecek.

Turgay Yakut, "Kulvar Dışı Tınılar" konseri için, "Şarkı söylemenin içinin boşaltılıp, dürtülerin ön plana geldiği, şarkı söyleme işinin alkollü bir mekanda bağdaştırıldığı zamanlarda yaşıyoruz. Ben şarkılar ile, anlam ile dokunmaya çalışıyorum insanlara. Bunun için diri olmaya, uyuşuk olmamaya ihtiyaç duyuyorum. Bu yüzden kendi bestelerimi çalıp söylediğim performansımı bile isteye bir tiyatro salonunda performe ediyorum. Ne şiire, ne sese, ne melodiye, ne armoniye, ne de orada oluş halime, yani anlatıya, masala şımarıkça yaklaşmıyorum. Ambalaj yok, süs yok. Hal böyle olunca da haliyle kulvar dışı olmuş oluyorum. İnanıyorum ki bu kulvar dışı tınıları duymak isteyenler var... Azeri kökenli bir ailenin doğma büyüme Kadıköy'lü evladıyım. İşte belki de bunların tınısıyım... Ateş başında anlatılan masalın sıcaklığını koruma gayreti içinde, güzel tınlamaya ve güzel tınlatmaya ant içmiş birisiyim. Bu kulvar dışı tınıları duymak ve izlemek isteyen herkesi 14 Ocak saat 21:00 de Kadıköy KarmaDrama Sahneye beklerim..." ifadelerini kullandı. 

14 Ocak'ta Karma Drama Sahne'de gerçekleşecek olan konser 21.00'da başlayacak. Bilet ve iletişim için buradan ile irtibat kurulabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.

Karma Drama Sahne adresi: Hasanpaşa, Derici Zeynel Sk. No: 8-A, 34722 Kadıköy/İstanbul, Türkiye