Turan Hançerli çalışmaları anlattı: 2029'da tamamen bitecek

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Hançerli, 2029'a kadar kentsel dönüşümün ilçede tamamlanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde anlattı. 1999 depreminde Avcılar’da yıkılan ve ardından yenilenen binaları gösteren Hançerli, Reşit Paşa Caddesi'nin yüzde 90’ının yenilendiğini söyledi.

'GÖLGE ETMEYİN YETER DEDİK'

Marmara Caddesi’nin de tamamen yenilendiğini belirten Hançerli, bir binanın yıkıma başlanması ve taşınma sürecinin 18 ayda tamamlandığına dikkat çekti. Hançerli, “Bu 18 ay inanılmaz kısa bir süre. Her binada 10 aile demek. İstanbul ortalaması bu 5 yıldır. Ama biz 18 ayda tamamlıyoruz. Bizim hedefimiz 2029’dur. Bu süre sonunda Avcılar’da bir tane riskli bina kalmayacak” dedi.

.

“Türkiye’de hiç yapılmayan bir şey yaptık. Uzlaşma şirketi kurduk. Bugüne kadar 100 bin kişiyle görüştük” diyen Hançerli, “Murat Kurum asla kentsel dönüşümü yapamaz. Biz onlara demiştik. Gölge etmeyin yeter. Yaklaşık 20 yıldır yetkili ve görevliydiler. Ama bugüne kadar yapmadılar” ifadelerini kullandı.

‘BU BİNADA BARIŞ VAR’

Boyacı Sokak'ta yenilenmiş bir binanın üzerine asılan zeytin ağacını gösteren Hançerli, “Bu yapını üzerine zeytin ağacı simgesini koyduk. Artık yaşamlar güvende. Bu binada barış var. Bu bina uzlaşılarak yapıldı anlamına geliyor” dedi.

.

 

‘2029’DA TAMAMEN YENİLENECEK’

Hançerli şöyle devam etti: "En temel meseleyi kentsel dönüşüm olarak tarif etmiştik. Depremde en çok hasar alan ilçeydi. Deprem deyince hep Avcılar akla geliyordu. Bugün 99 depremi sonrasında 2019’dan bu yana yaptıklarımızı anlatacağız. Herkesin konuştuğu, yeni yapılan binaların aksine, özellikle eski riskli yıkılmış ve yenisi inşa edilmiş yapıları göreceğiz. 100 bine yakın insan güvenli yapılara taşındı. 2029’a kadar ise kentimizin tamamen yenileneceği sözünü veriyoruz."

.
‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’

Avcılar Belediyesi, dönüşüm mahallesi kapsamında 47 ev yaptı. Mahallenin geçici olduğunu belirten Belediye Başkanı Hançerli, şunları söyledi: “Kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen, kiralık yer bulamayan, kirasını karşılayamayacak durumda olanları 18 ay boyunca, yapılar tamamlanana kadar burada ağırlayacağız. Bu Türkiye’de ilk.”

“Eski yapılarda hala 10 milyon kişinin oturmaya devam ediyor” ifadelerini kullanan Hançerli son olarak, “Eski binaya belki daha yoksul biri taşınıyor. Böylece risk azalmıyor, tam tersi risk artarak devam ediyor” dedi.