Tunus Cumhurbaşkanı: Daniel fırtınasının adı neden Daniel?

Tunus Cumhurbaşkanı Said, Libya'daki fırtınaya ilişkin olarak, "Libya’da binlerce kişinin ölmesine neden olan Daniel fırtınasının isminin neden 'Daniel' olduğunu soruşturuyor musunuz" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, önce Yunanistan'da ardından Libya’da sele neden olan fırtınanın “Daniel” olarak adlandırılmasının, 'siyonistlerin algı yönetimi' olduğunu iddia etti. İddia, Tunus Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabında, Said’in Başbakan ve bakanlarla yaptığı toplantıya ilişkin paylaşılan video mesajda ortaya atıldı.

'ABRAHAM'DAN DANİEL'E... ÇOK AÇIK DEĞİL Mİ?'

AA'nın aktardığına göre, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Said, Libya’da binlerce kişinin ölümüne neden olan selle ilgili olarak, “Libya’da binlerce kişinin ölmesine neden olan Daniel fırtınasının isminin neden 'Daniel' olduğunu soruşturuyor musunuz? Daniel ismi Yahudi peygamberlerinden bir isim. Tabii bu tür isim seçimlerinde birçok etken ve sebep var. Bu sefer seçtikleri isim Daniel, çünkü siyonizm, insanların akıllarını ve fikirlerini ele geçirmeye çalışıyor. Abraham’dan Daniel’e... çok açık değil mi?” diye sordu.

İsrail’le normalleşmeyeceklerini söyleyen Said, “Biz Yahudilere değil, siyonizm hareketine karşıyız. Tunus, Filistinlilerin mücadelesine ilk günden itibaren destek vermiştir" dedi.

Ne olmuştu?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" Fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Libya'da yaşanan sel felaketine ilişkin 16 Eylül'de yayımladığı raporda 11 bin 300 olarak açıkladığı hayatını kaybedenlerin sayısını, daha sonra 3 bin 958 olarak güncellemişti. (DIŞ HABERLER)