Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 2 ölü, 5 kayıp

Tunus açıklarında mülteci teknesinin batması sonucu bir bebek ve 20 yaşında bir erkek hayatını kaybetti. Kayıp beş kişi için arama çalışması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Afrika ülkesi Tunus'un güneydoğu kıyılarından Avrupa'ya ulaşmak üzere yola çıkan bir mülteci teknesi Gabes şehri açıklarında battı. En az iki kişi öldü. Hayatını kaybeden kişilerden birinin 20 yaşında bir erkek, diğerinin bir bebek olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Tunus Ulusal Muhafız Birliği'nden yapılan açıklamada, birliğe bağlı sahil güvenlik ekiplerinin Gabes kenti açıklarında batan tekneden 13 kişiyi kurtardığı belirtildi. İki mültecinin hayatını kaybettiği teknede toplamda 20 kişinin bulunduğu, geriye kalan beş kişiyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin kimliklerine ilişkin ayrıntıya yer verilmedi.

7 AĞUSTOS'TA 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tunus'un Safaks vilayeti açıklarında mültecileri taşıyan başka bir teknenin 7 Ağustos'ta batması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği, 44 kişinin kaybolduğu bildirilmişti.

Tunus İçişleri Bakanı Kemal El Fıki, 27 Temmuz'da parlamentoda yaptığı konuşmada, yılbaşından bu yana Akdeniz sahillerinden çıkarılan mültecilere ait ceset sayısının 901'e ulaştığını söylemişti. Fıki, 901 kişinin 36'sının Tunuslu, 267'sinin yabancı ülke vatandaşı, diğerlerinin ise kimliklerinin belirlenemediğini ifade etmişti. Fıki, aynı süre içinde ise 15 bin 327 kişinin ise kurtarıldığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)