Akdeniz'de 3 mülteci teknesi battı, 6 kişi hayatını kaybetti

İtalya'nın Lampedusa Adası ile Tunus açıklarında üç mülteci teknesinin battığı, en az altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında meydana gelen iki mülteci teknesi kazasında iki kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişinin kayıp olduğu açıklandı. Tunus açıklarında yaşanan mülteci teknesi kazasında da en az dört kişinin öldüğü, 51 kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, 6 Ağustos Pazar günü açıklama yapan İtalya Sahil Güvenliği, mülteci teknelerinde bulunan 57 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Teknenin batması sonrası cuma gününden bu yana Lampedusa'da mahsur kaldığı bildirilen ve aralarında bir çocuğun da olduğu belirtilen 34 mülteci de helikopterle adadan tahliye edildi. 

BİR ANNE İLE 1 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

Lampedusa Adası'nın güneyinde 'zorlu' bir kurtarma çalışması yürüttüklerini kaydeden İtalya Sahil Güvenliği, Tunus'tan yola çıktığı değerlendirilen ve yola çıktıktan sonra batan iki mülteci teknesine ilişkin açıklamasında, ölen iki mülteciden birinin bir kadın, diğerinin ise bir çocuk olduğu bilgisini paylaştı. İtalya'nın Ansa haber ajanı, hayatını kaybeden iki mültecinin Fildişi Sahili'nden bir anne ile 1 yaşındaki çocuğu olduğunu yazdı. 

Ansa'nın haberine göre, kazadan sağ kurtulan mülteciler, teknelerden birinin 48, diğerinin 42 kişi taşıdığını söyledi. Ölenlerin cesetleri adanın 23 deniz mili açıklarında bulundu. Son günlerce İtalya Sahil Güvenlik ekipleri ve bölgede faaliyet gösteren STK'ler tarafından Lampedusa'ya 2 binin üzerinde mülteci getirildiği bilgisi paylaşıldı.

TUNUS'TA MÜLTECİ TEKNESİ BATTI: EN AZ 4 ÖLÜ

Öte yandan, Kuzey Afrika ülkesi Tunus'un Kerkennah Adası açıklarında bir mülteci teknesinin batması sonucu en az dört mültecinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin kayıp olduğu bildirildi. 6 Ağustos Pazar günü konu hakkında Reuters'a açıklama yapan Tunuslu bir yetkili, teknedeki mültecilerin hepsinin Sahra Altı Afrikası'ndan geldiğini bildirdi.

Tunus Sahil Güvenliği'nin İçişleri Bakalığı'na atıfla paylaştığı verilere göre, 1 Ocak - 20 Temmuz 2023 tarihleri arasında sudan 901 mültecinin cesedi çıkarıldı. (DIŞ HABERLER)